przez kpt-bomba » poniedziałek, 11 czerwca 2012, 23:50
jak nie wiadomo co jest to pewnie iskra słaba i zanika pod cisnieniem. miałem taki przypadek ,ze silnik miał podejrzaną szczelnośc skrzynki korbowej ,bo sączylo sie trochę niedaleko cylindra na połówkach ,jak odpaliłem na zimno po przelaniu to potem jak zgasiłem i za chwile odpaliłem było ok,zapalal za karzdym razem ,ale jak poczekałem chwilke mysiałem pchnąc koło 4 metrów i równiutko zaczął gadac i tak dziesiatki róznych prób ,nic tylko słabo podsysa skrzynka korbowa ,po remoncie generalnym to samo ,dopiero wymiana cewki pomogla. jeszcze jedna ciekawostka ,moze ktos sie nie oklnie tyle co ja. przypadek dotyczy wfm ze stacyjka w lampie ,czyli taka sama jak w osie. kluczyk niestety wspólczesny bo taki byl i narazie na takim usprawniałem fumkę.otóz jest on troche dłuższy i po wciśnięciu w swoją pozycje pracy można jeszcze go dopchnąć niżej, niestety w tej niższej pozycji fumka raz miała ochotę dobrze chodzić ,a raz niekoniecznie .przypadkiem odkryłem ,ze wystarczy t en badziewny kondoniarski kluczyk troszke wyżej i juz jak ręką odjął. nie badałem dokladnych przyczyn tego ,ale tak jest. porównałem z oryginalnym i ten zaskakuje w swoje miejsce i nie da sie go juz niżej pchnąć. a co tam fumka w tym czasie ku... dostała ejjj tandeta ,ale urocza z wyglądu
jeszcze koło magnesowe z wysokiego iskrownika do niskiego iskrownika i na odwrót tez nie polata bo mimo,ze przewra pokazuje sie wtedy gdy jej nie widac w okienku i da sie to przeżyc bo na doraznie by było ,ale układ magnesów powoduje ,ze iskra jest bardzo słaba.
Tomasz Grzegorczyk tel 888197233
33xOSA.31xWFM M06.Wózek WFM Osy.6xGazela.Peugeot Bima.Terrot ETD,EP,L175, FLG250,2xHCTL,HDL,RGSTA,VMS.Griffon175.Triumph Bonneville.AJS M20.Wiatka. 2xCezeta502.Heinkel102A1.MotobecaneC45B,2xU2C,C45S.Magnat Debon M3l,M347,M4td,VMS.2xStarlette.
Citroen-DS19,SM-Maserati