przez gondoljerzy » niedziela, 11 grudnia 2022, 22:40
lesor napisał(a):Żółta żarówka pasuje doskonale.
Kustosze się zlecieli - nie słuchaj ich!

Cieszę się, że Ci się podoba. Ale ale, jak dobrze pamiętam z naszych wieczornych rozmów to Ty kursujesz przez Niemcy w tamtych kierunkach, więc opatrzyłeś się zapewne z takim oświetleniem. Jak coś to mam jeszcze komplet takich żarówek i jeżeli chcesz to mogę Ci jedną - taką oczywiście z epoki sprezentować
Do odbioru osobistego na przyszłorocznym zlocie
Ale wracając do tematu - dziękuję Karol - czyli nie ma co kombinować, jutro zamawiam kierownicę. Odnośnie chromowania to mam temat ogarnięty - mam bardzo solidnego człowieka w Poznaniu, który zna się na rzeczy, a przede wszystkim potrafi wszystko przygotować. Wiesz, liczyłem tylko, że zamontuję te elementy w oryginale, ale jak Osa została odmalowana, reszta ładnie błyszczy to i manetka ssania i obudowa rolgazu nie jest już tak atrakcyjna i nie zdecydowałem się ich zamontować.
Z tym wahaczem to mam zagwozdkę, ale na spokojnie wrócę do tematu w przyszłym tygodniu. Zrobię jakieś dodatkowe foto po demontażu i może Ty albo Jacek dopatrzycie się o co chodzi?
Fajnie, że piszesz o tych śrubkach. Yaro też jak dobrze pamiętam mi chyba o nich kiedyś wspomina, tylko zapewne zapomniałem. Pogadam z Robertem i pewnie razem z brakującym wieszakiem podestu i dopieszczonym licznikiem poproszę go o podesłanie zestawu normaliów. Aaaa, i jeszcze pewnie skontaktuję się z Jarkiem i poproszę o podesłanie kedry do reflektora

. W każdym razie jak macie jeszcze jakieś uwagi to piszcie, Wasze spostrzeżenia są dla mnie istotne.
Endrju, w nawiązaniu do naszej ostatniej rozmowy telefonicznej - w środę / czwartek jestem umówiony w Dębnie w sprawie osłon silnika i dam Ci znać jak sprawa wygląda.
A w przyszły weekend postaram się zrobić foto i wrzucić zdjęcia niebieskiej Osy, którą równo rok temu złożyłem. Wiem już jakie babole popełniłem przy niej ale nic nie bedę zmieniał - zobaczycie, ocenicie - i wiem, że nie będzie już tak różowo jak w przypadku tej, którą Wam właśnie przedstawiłem.
Osy M52, WFM-ki, WSK-ki, SHL-ki, Romety Polo, 50T1, Ogar, Pegaz, Komar 232, Sport, Motorynki, Kadet, Jawa 50, Yamaha TDM900, Ursus C-4011, Mercedesy 560SEC, 500SEC, W201 2.6 Interceptor, W201 2.6 Sportline, W124 400E, 300E, 260E, 300CE, 230CE, SL500, 320SL, SL280, Ford Sierra 2.0 Ghia, Audi A4 TDI.