W przywitalni już byłem teraz trochę o mojej osie, nabyłem ją dwa tygodnie temu, i chciał bym ją odrestaurować (wyremontować) jak zwał tak zwał do wiosny 2021, jestem po miłej rozmowie z Yaro który mnie trochę już pokierował, ale chciał bym na forum uzyskać trochę pomocy odnośnie miejsc gdzie można kupić (kupować) części do niej, bo jednak trochę braków jest.
Zacznę od:
- pokrywy trójkątnej na przednią lampę i zamka oraz tej chromowanej osłony zamka oraz samego zamka ?
- znaczki emblematy tył i przód ? (tu już Yaro mnie trochę pokierował
- obejma zbiornika paliwa ?
- osłona cylindra ta blaszana ale ta mniejsza (podobno tańsza i bardziej dostępna
- listwy aluminiowe na podesty oraz na przedni błotnik ? (tu też trochę mam już informacji).
- kedry ?
- sprężyny różnego rodzaju ?
- części silnika głownie elementy skrzyni biegów ?
- klosz lampki tylnej ?
Jeśli nie wymagam zbyt wiele jak by się dało dopisać obok zapotrzebowania jakieś namiary i gdzie to nabyć lub ktoś na forum posiada to będę zobowiązany
Pewnie dojdzie jeszcze trochę detali ale te dopiero wypłyną w praniu.
Tak na marginesie zajmuje się również polerowaniem wibracyjnym aluminium, posiadamy dwie maszyny w miejscowości Wólka Radzymińska k/Warszawy. już kilkukrotnie polerowaliśmy bębny i szczękotrzymacze oraz kultowe kratki.
Dla forumowiczów na hasło osomania ceny specjalne i tak np. za komplet kratek na kokon normalnie liczymy 300-350 pln a dla forumowiczów 200-250 w zależności od stanu i przygotowania.
poniżej zdjęcie wypolerowanych kratek.