Witajcie

Bardzo mnie dręczy ta sytuacja że jak na razie nie udało się znaleść w miarę taniej formy do kloszy. Wczoraj sam postanowiłem zadzwonić i po długiej rozmowie z P. Romanowskim mówi gdyby forma była tańsza podjąłby się tego. Następnie powiedział że dzwonił do paru hurtowników np. skuterdebica i inne z zapytaniem czy będą zainteresowani kupnem kloszy. Jednak właściciel odrazał P. Romanowskiemu produkcij tych kloszy. Ale ciekawe dlaczego, przecież każdy z nas chciałby mieć jak bardzo zbliżony do orginału, a te zamienniki które są na rynku są podobne tylko kształtem, więc doszliśmy do wniosku że skuterdebica na pewno mają albo będą mieć dużą ilość tych kloszy.
Nasza firma zajmuje się przetwórstwem tworzyw sztucznych i obróbką metali działamy na rynku 9 lat. Postanowiłem wziąć sprawę w swoje ręce i wycenić ile by kosztowała forma. Ten Pan zrobił dla nas około 14 form i uwierzcie że ani jedna nie była u niego na serwisie w celu dokonania jakiś poprawek i pracują one 16 godz dziennie przez 5 dni w tyg.
Jeśli będę przejazdem u niego zostawię mu klosz na parę dni w celu wykonania oferty. Wiadomo że do produkcji kloszy muszą być 2 formy( jedna to oświetlenia tablicy i 2 to klosz).Jak cena będzie w miarę podobna jak do poprzednich ofert to odpuszczam temat i wiem że taniej się tego nie da zrobić a wycenę zrobię tylko u niego bo według mnie nikt nie zrobi tego lepiej i dokładniej jak on. Przyjmijmy że będzie zapotrzebowanie na około 100 sztuk a taka produkcja na naszych urządzeniach jest to max 1.5 godz.
Nie chce na tym temacie zarobić, robię to dla siebie i dla kolegów z forum. Mogę nie zarobić,ale nie mogę stracić.
Mogę wam zagwarantować na 100% że wykonanie klosza będzie jak oryginał, nie będziecie w stanie rozróżnić to po prostu będzie xserokopia
Was tylko poproszę o zdjęcia klosza oryginału w stanie idealnym,(na pewno ktoś posiada) potrzebne będzie parę fotek w środku, z zewnątrz, boki i wgl. Ja posiadam tylko zamiennik. Sedze że po zdjęciach i po moim zamienniku zrobimy wycenę formy. Zdjęcia dodajcie tutaj no chyba że ktoś się nie che pochwalić tutaj to napiszcie PW i podam wam e-maila

Co sądzicie o tym pomyśle ?

Odezwę się jak coś będę więcej wiedział