ostatnio próbowałem kupić dorabiany kompletny układ wydechowy do Osy M50. Szczęśliwie się złożyło, że mogłem go od razu przymierzyć do swojej Osy i okazało się, że... nie pasuje
Umówiłem się z człowiekiem, który to dorabia, że przyjadę do niego z Osą i on mi dorobi tak, żeby pasowało.
W każdym razie miał dwa wzory komory ekspansyjnej: jedna prostopadłościan o podstawie trapezu, druga - spłaszczona z jednej strony, a z przeciwnej trapez.
Obydwa wzory były stosowane w Osach M50, co widac analizując Instrukcje naprawczą i katalog części.
Chciałbym do swojwj Osy zamontować komorę "nie spłaszczoną" z tym, że "tłumikarz" twierdzi że zrobił ją na oko bo ktoś kiedyś chciał.
Czy byłaby możliwość żeby ktoś zwymiarował i ewentualnie sfotografował z różnych stron taką komorę? Oczywiście mile widziane zdjęcia i wymiary także tylnego tłumika.
Chodzi bowiem o to, że ta komora nie ma tylko wyglądać podobnie do oryginału, ale przede wszystkim powinna mieć właściwą objętość, co przy silniku dwusuwowym ma pierwszorzędne znaczenie.
Będę wdzięczny za pomoc, a przy okazji tłumikarz będzie miał właściwy wzór i wtedy zapewne niejeden Forumowicz byłby zainteresowany takim zestawem.
Pozdrawiam,
Adam