Znowu klapka schowka :/

Znowu klapka schowka :/

Postprzez mucha » piątek, 7 marca 2014, 23:36

Wziąłem się w końcu za swoje osy 52 ki, wisienkę przemalowałem, a druga składam od podstaw i żeby nie było za łatwo ciągle napotykam jakiś problem. ten niestety pojawił się już po położeniu lakierów, a przynajmniej wtedy go zauważyłem. chodzi mianowicie o klapkę schowka. Nie sadze żeby była podróba a okazuje się że wystaje około 5 mm poza laminatową lampę w miejscu gdzie lampka licuje się z osłoną nóg. Od biedy można by jakoś lampę zdystansować o te około 5 mm,ale to trochę lipa, o założeniu kedry schowka nie ma nawet co marzyć. Miał ktoś taki/lub podobny problem. Zacząłem się zastanawiać czy może po piaskowaniu tak jej nie zostało, ale chyba nie. Może ma ktoś na to jakiś pomysł/sposób ? aha muszę się pochwalić lakierami choć ta klapka mnie wkurza na maxa
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Junaki m 10 x 2, Osy m 52 x 3, wsk kos, wsk lelek, garbuski x 2, pzl x 4, dwuramówka, kosz do janka, velorex (nowy), 2 niewiadowy, ogar 200, wsk gnom x 3
mucha

Re: Znowu klapka schowka :/

Postprzez arthek » sobota, 8 marca 2014, 09:13

Wrzuć jakieś zdjecie
Osa M52 -65r, M52-63 r
arthek

Postprzez Dante » sobota, 8 marca 2014, 18:46

Witam
Lekko odejdę od tematu... Zdradzisz moze kod zielonego lakieru? Moja Osa była fabrycznie w takim kolorze i taki chciałbym jej przywrócić :)
Dante

Postprzez mucha » niedziela, 9 marca 2014, 19:09

Lakier firmy Helios kolor zielony 25 -99750 chyba KIA. Na żywo wyglądają znaczki lepiej niż na foto. pozdr
Junaki m 10 x 2, Osy m 52 x 3, wsk kos, wsk lelek, garbuski x 2, pzl x 4, dwuramówka, kosz do janka, velorex (nowy), 2 niewiadowy, ogar 200, wsk gnom x 3
mucha

Postprzez kpt-bomba » niedziela, 9 marca 2014, 21:10

klapki w m52 sa w dwóch róznych dlugosiach i obudowy lamp też ,zawsze jest problem ,ze i tak klapki sa za dlugie i ciezko domknąć klapke z kedrą ,albo to wzięlo się moze z tego ,ze po 50 latach obudowy z laminatu zwyczajnie sie troszke skuliły. tak czy siak ,lepiej przed lakierowaniem troche podszlifowac laminat żeby klapka z kedrą zmiescily sie na luzie i po lakierowaniu tez nie bylo za ciasno. mam jedna ose w której fabrycznie byla obudowa dluższa a klapka krótsza i mimo kedry przed klapka byla jeszcze mala dziurka-szczelina,na pewno bylo to tak fabrycznie .w przypadku odwrotniej kompilacji jest Jak u Ciebie ,nie pasuje.... a moze wystarczy zmienić kolory na klapkach i obie beda jak fabrycznie troszke za ciasno?????
ps nie mam żadnej klapki na zbyciu,jesli nic nie wymyślisz udwierc zaczepy i skróć klapkę.
Tomasz Grzegorczyk tel 888197233
33xOSA.31xWFM M06.Wózek WFM Osy.6xGazela.Peugeot Bima.Terrot ETD,EP,L175, FLG250,2xHCTL,HDL,RGSTA,VMS.Griffon175.Triumph Bonneville.AJS M20.Wiatka. 2xCezeta502.Heinkel102A1.MotobecaneC45B,2xU2C,C45S.Magnat Debon M3l,M347,M4td,VMS.2xStarlette.
Citroen-DS19,SM-Maserati
kpt-bomba

Postprzez mucha » poniedziałek, 10 marca 2014, 14:57

Dzięki kapitan, klapke kurde mierzyłem na 4 lampach i dupa, jest szansa że można by jeszcze troche bardziej zdystansować lampę od obudowy ale wtedy i tak lipa z kedrą. Czekam może mnie ktoś poratuje klapka, dopasuję i w lakier. Przestaje sie dziwić powoli ludziom którzy rozbiorą osę i potem tracą zapał aby skończyć projekt i gonią sprzęty heheh Skończę osy, robię kosz do jana, lelka, kosa i koniec ...
mucha

Postprzez Dante » poniedziałek, 10 marca 2014, 19:01

Dzieki za odpowiedz z kodem lakieru !!! Smigne do mieszalni farb i zobacze co mi tam uwarzą :D
Dante

Postprzez mucha » sobota, 15 marca 2014, 20:52

Żeby to nie zabrzmiało po pedalsku, Bryan bardzo ci dziękuje....... :)
mucha

Powrót do Karoseria i zawieszenie