przez kpt-bomba » sobota, 1 marca 2014, 03:05
teoretycznie powinieneś zmierzyć przy otwartej max przepustnicy przy mocnym rozruchy.
uszczelka którą masz jest ok . co do prędkości max spędziłem rok nad tym i wyzej d...nie podskoczyłem. obecnie osa ma dużą moc ,rozpędza sie jak szatan na niskich biegach ,wkręca sie w obroty jak młynek do kawy ,ale na 3 biegu 85 to max. dodam ,ze kanał wylotowy jest zrobiony jak w shl z alucylindrem ,czyli na 10 km. wlot zaopatrzony w membranę od wspólczesnego 2t,kanał oczywiście obniżony do możliwości wcześniejszego napełniania mieszanką oraz otwór w płaszczu tłoka ,membrana i tak zamknie sama powrót mieszanki... zapłon jak by nie ustawiać nic nie daje,oczywiście CDI,fakt małe kolo zamachowe od wspólczesnego skuterka zabrało moment obrotowy niskich obrotów i przy ruszaniu bylo słabo ,ale moent obrotowy dołu wrócił wraz z zamontowaniem membrany na kanale ssącym. tłumik wspólczesny daje gorsze wkręcanie się na obroty na 1 i 2 biegu ,próbowałem tłumik oryginalny i od gazeli (dłuższy i większa średnica , i to samo 85 to max,aa skrzynia korbowa mocno doprezona ,u mnie blachami wału wypelniajacymi komorę ,obliczeniowo to samo co podkowa i niccc.dysze w gazniku oczywiscie dobierane tak by najlepiej szedł ,nie miał dławki i wkrecał sie bez 4 taktowania ,aaa komora sprezania nieco obnizona o 1,5 mm .fakt zrywny jest ,ale przy obrotach bliskich 80 km/h kończy się moc i ch..!
moze ktoś podpowie w czym jest problem a lepiej jak go ominać ,zeby nie zmieniać wyglądu skuterka ...może grubsze kolanko ,które wyliczeniowo jest zapewne za długie ,albo kanaly przeplukujace ze skrzyni na górę cylindra za małe?? ratunku!!!!!!!!!!!!
ps .pomiary z gps przyklejonym do osy .
Tomasz Grzegorczyk tel 888197233
33xOSA.31xWFM M06.Wózek WFM Osy.6xGazela.Peugeot Bima.Terrot ETD,EP,L175, FLG250,2xHCTL,HDL,RGSTA,VMS.Griffon175.Triumph Bonneville.AJS M20.Wiatka. 2xCezeta502.Heinkel102A1.MotobecaneC45B,2xU2C,C45S.Magnat Debon M3l,M347,M4td,VMS.2xStarlette.
Citroen-DS19,SM-Maserati