przez hoks » czwartek, 10 maja 2012, 12:10
toż to identyczną opinię o dębicy słyszałem... do tego podobno okres realizacji zakupów u nich to w miesiącach można liczyć.
i teraz taki szaraczek co to Ose ma w klockach w garażu zamawia masę części, cieszy się, że max za 2 tyg dostanie paczkę, a tu czeka miesiącami, a jak już dojdzie to w paczce 30% zamówienia i to z reguły drobne detale bez tych kluczowych elementów... być może dawniej u nich było lepiej z asortymentem...
-> celowo przytoczyłem scenariusz zakupów kilku osób, o których słyszałem, nie tylko w kwestii Osy, ale i innych motocykli, do których mają części.
wiele razy mailowo dopytywałem u nich o części czy dostępne - wysyłałem im listę mailem, żeby potwierdzili czy mają to co chcę, aby wiedzieć co od nich dostane a co szukać gdzie indziej, odzewu brak. niestety nie przykładają się do obsługi portalu w necie i ogólnie klienta i całego zaopatrzenia, najgorzej mnie wkurza, że coś oferują z mają może 40% tego co na stronie. Aktualizacja stanu magazynowego z tym w ofercie w necie, to nie jakieś karkołomne i pracochłonne zajęcie, tym bardziej, że wystarczyłoby np zrobienie takiego czegoś choćby raz na tydzień. ale się rozjechałem w OT, przepraszam.
wracając do topica - jak nie w skuterze, to poszukaj u innych źródeł (wiadomo), nawet niekoniecznie do Osy, byle by średnica wałka była taka sama no i wieloklin pasowny na kopke. i pamiętaj - szlifiera, młotek i spawara przyjacielem każdego motocyklisty! do dzieła!
OSA M50 '62 (powooolny proces renowacji), Suzuki GSX400E '86 (do jazdy), Romet Ogar 205 '87 (nowy nabytek - full oryginał), Motorynka Pony 50-M-2 '84 (do zabawy - otatnie zabiegi kosmetyczne), Komar 2350 i MZ ETZ150 '90 (do wspomnień...)