motorski napisał(a):Dzięki mpwit za odpowiedź!
Dzieki Tobie przypomniałem sobie ,że kiedys przeglądając gazetki Motor z lat 60-tych natknąłem się na artykuł z ilością wyprodukowanych motocykli właśnie w 59r.(i nie tylko)
Szukałem dziś pół wieczoru tego artykułu(no troszkę mi zeszło ,bo mam trochę tych gazetek) Ale w końcu znalazłem
![]()
![]()
A ze gromadzisz takie artykuły, wklejam fotki,które mam nadzieję beda Ci pomocne
Mi bardzo pomógł ten artykuł -wiem że moja Osa jest 1960r![]()
Wydaję mi się że jest to źródło jak najbardziej wiarygodne?
pozdr
motorski napisał(a):(...)przy mojej jest ta piękna sygnatura na wlocie WFM(...)
zakrzes napisał(a):Witam,
moja Osa M50 z 1960 roku ma numer ramy 002125 (oryginalna tabliczka) więc bardzo blisko numeru kolegi motorski.
Zatem Osa z numerem 002156 z całą pewnością pochodzi z 1960 roku.
Ciekaw jestem jeszcze kolego motorski jaki masz numer silnika.
Pozdrawiam,
zakrzes
siwy-sg napisał(a):widze ze jednak ktos interesuje sie datami osek wiec dorzuce swoje dane rama 1809 silnik 1429 rok produkcji 1960 co dokladniej moze zawezic ile bylo w roku. jedyne co mnie ciekawi to o co chodzi z tymi zaokraglonymi nozkami? jek ktos ma ochote to jutro albo pojutrze postaram sie podrzucic fotki, mysle ze na 90% sa oryginalne...
siwy-sg napisał(a):nie zrobilem fotki ale rzeczywiscie m52 ma plaskowniki, a u mnie nie ma w sumie nic. jest tylko rurka z ktorej jest wykonana cala podstawka. nigdy sie nad tym nie zastanawialem czy to jest ori ?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości