Witam serdecznie.... staram się w zasadzie zbudować Frankensteina z mojej Osy dlatego, że zaczynam od gołej ramy i pomału dokoptowuje części... niestety nie grzeszę cierpliwością i dziś wydłubałem palcem resztki Silentbloków (w zasadzie co z nich pozostało - podsyłam foto), a następnie, jak to przy wymianie równorzędnych części samochodowych usunąłem zewnętrzną tuleję.... a dopiero później zacząłem szukać zamienników..... cholera.... a tu nic i cisza i jeszcze raz nic... zatem mam pytanie - czy ktokolwiek wie coś na temat gdzie można kupić sprawne Silentbloki do Osy M52? czy ma może ktoś rysunki techniczne tych części?? - Przejrzałem dwa katalogi części i zauważyłem, że przy widelcu - to faktycznie są to typowe wulkanizowane silentbloki z tuleją wewnętrzną połączoną trwale (w miarę możliwości) z gumą - numer katalogowy M52.33.06X,
natomiast przy przednim wahaczu - to już jest inna historia, bo przewodnik pokazuje dwie części :
M06-U.31.16 - tulejka gumowa
M06-U.31.21 - tulejka dolnego uchwytu amortyzatora
a co z obejmą zewnętrzną?? znaczy się, że to nie było połączone/wulkanizowane ???
Gratuluje udanych wytłoczeń kedr - sam pracowałem w firmie produkującej wytłoczenia profili do uszczelnień w przemyśle automotive i wiem, jaka to jest ciężka sprawa zaprojektować samo narzędzie - tak więc gratuluje.

) na pewno w daaaalekiej przyszłości się zgłoszę

)
dziękuję za podpowiedzi.
2012-03-27 19.27.06.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.