Bitels, mógłbyś zerknąć na zdjęcia, bo ja trochę poprawiłem fabrykę i nie wiem czy mi nie wyrwie simmeringu jak będę jechał 160 km/h

Ja jednak założyłem tą podkładkę, która wymiarowo jest inna niż w katalogu osy - ta co ma tylko dociskać simmerig. I teraz tulejka na której jest osadzona zębatka opiera się nie na wewnętrznym kołnierzu łożyska,
tylko na tej podkładce. Nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie, bo przy zakręceniu zębatki czuć, że tryb zdawczy chodzi ciężej. Nie jest to jakaś kolosalna różnica, jednak wolę spytać, czy przypadkiem ta podkładka
może mi wyrobić np. simmering jeśli będzie się obracać i dotykać do jego ścianki (chyba raczej nie dotyka). Po co dałem tą podkładkę? Bo tuleja na której się opiera zębatka wystaje w tym momencie ok 1 mm ponad pokrywę uszczelnienia. Z obserwacji w innych silnikach jest to trochę mało.... To wina trybu zdawczego, który jest inaczej toczony i niestety tylko na tym trybie jestem w stanie spasować silnik. Mam nadzieję że to wszystko wytrzyma i zębatka nie dostanie przekosu, bo na moje oko może zacząć trzeć o pokrywę.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.