kokon m50

kokon m50

Postprzez olo667 » poniedziałek, 22 listopada 2010, 21:00

mam kilka pytań do posiadaczy m50 czy blacha pod tablice w m50 jest przymocowana na stałe,bo z tego co wyczytałem na forum to w m52 można ją zdemontować,a w mojej m50 jest jakby zgrzana z kokonem, to samo jeśli chodzi o górną blachę kolonu /tą pod siedzeniem/ a myślałem że jest tylko przynitowana,czy kokon trzyma się całości tylko na tych wsuwanych rurkach czy ma morze jeszcze jakieś mocowanie
i kilka pytań odnośnie malowania,czy malował ktoś kiedyś całą osę proszkowo,jak to wygląda czy uzyska się połysk,następne pytanie troszkę nie na temat osy bo o szparunki chodzi a jak wiadomo osa ich nie posiada,jak to jest,skoro jak wyczytałem na forum klar należy bezwzględnie kłaść na mokro to jak to robią ci którzy piszą że szparunki malowane bądź klejone i pomalowane grubą warstwą klaru/chyba że robią kichę i należy się spodziewać że klar będzie obłaził/
mam jeszcze kilka pytań ale narazie przystopuje ;)
i dzięki za odpowiedzi
olo667

Re: kokon m50

Postprzez olo667 » wtorek, 23 listopada 2010, 20:22

nikt nie odpowie,nawet na temat blachy pod rejestracje? :?
olo667

Postprzez luzaczek84 » wtorek, 23 listopada 2010, 20:44

W M50 blacha pod tablice jest zgrzana na stałe z kokonem!!! A mocowanie kokonu tak jak pisałeś jest tymi dwoma rurami wchodzącymi w rame!!!
luzaczek84

Postprzez motorski » wtorek, 23 listopada 2010, 20:45

Hej!
Blacha pod rejestrację w M50 jest przymocowana do kokonu na stałe.
Górna blacha kokonu ta pod siodłem trzyma sie na 6-ciu nitach i kokon poza tymi rurkami nie ma żadnego innego zamocowania do ramy (w M52 jest motylek pod siodłem i zamek na kluczyk nad centralnym wlotem powietrza w kokonie)
motorski

Powrót do Karoseria i zawieszenie