Wrocław Pozdrawia

Pochwalcie się Waszymi Osami

Wrocław Pozdrawia

Postprzez tomaszjedrzejowski » piątek, 18 stycznia 2019, 16:23

Cześć wszystkim to ja Tomasz, swego czasu założyłem temat białe puzzle (ktoś coś kojarzy? nie mam już danych tamtego konta)
Parę blach do M50 i resztki z silnika.
Czasu trochę minęło,co nieco dozbierałem.
Ale w końcu kupiłem silnik :D Wiem nie oryginał ale ten będę robił.
Panowie brakuje mi mocowań silnik,bębnów kół, szpilki i czepienia trzymające kier w M50.
Oraz całego brakującego osprzętu do silnika, np kolanka( tak wygląda nowe serduszko, podobno śmigało w jakiejś polnej maszynie)
Tłok się kreci i to tyle o nim.. Kto jest tu godny polecenia i mi go naprawi?
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
tomaszjedrzejowski

Re: Wrocław Pozdrawia

Postprzez Halcik » piątek, 18 stycznia 2019, 16:57

Ten silnik nie wejdzie do ramy i podestów od m50. Konto również można było przywrócić, gdybyś tylko znał login.
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Postprzez tomaszjedrzejowski » piątek, 18 stycznia 2019, 17:14

Nie mam logina, ale mam 2 rodzaju ramy wszystko się upchnie jak się chce takie coś wystrugałem z B3 z dołem 2ramowki,wahacz,koło mocowania ślinika z etki i stopka boczna z jakiejś hondy.
Bak od WFM ze specjalnym stelażem by dało wyjmować świece.Ale to nie temat o Wsk:)
Pod kokon się mieści to jest nadzieja, przecież nie będę kolejne 3-5-10 lat szukał silnika do M 50. Bo umrę a osa daje zostanie w puzzlach.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
tomaszjedrzejowski

Postprzez Halcik » piątek, 18 stycznia 2019, 20:06

No tak, ciężko znaleźć temat i poprosić o odblokowanie konta osoby który zakładał ten temat ... leń z Ciebie
viewtopic.php?f=10&t=3196
U mnie masz minus za lenistwo, kolejnego za niepotrzebne modzenie (w tamtym temacie też zmieniasz części jak rękawiczki raz od m50 a raz od m52). Można w miejsce silnika s06a użyć s06, s32, s34 i będzie to bliższe oryginałowi. Niby trochę rozumiem twoje podejście co do silnika ale Ty tak robisz od ręki i bez zawahania i raczej widać że nie zależy Ci aby jednak było to zrobione jak trzeba.
Wsk niby wygląda ok, ale raczej legalnie tym na drogę nie wyjedziesz, a do szaleństw są już inne motory, więc mi i tej wueski szkoda.
Ale żeby nie było samej krytyki to szczerze i tak życzę ukończenia osy i wyjechania nią na ulice.
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Postprzez Yaro » piątek, 18 stycznia 2019, 21:38

Masz ciekawe podejście do zagadnienia. Oczywiście jak to mówią "wolnoć Tomku w swoim domku". Ja zachęcam Ciebie do tego żeby Osę zrobić w ten sposób aby była jak najbliższa oryginałowi bo masz ciekawy egzemplarz M50 z pierwszego roku produkcji. Jeżeli brak Ci do tego zapału to może ktoś zechce wymienić się na bardziej pospolite części z późniejszej wersji M50 lub M52.
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez tomaszjedrzejowski » niedziela, 20 stycznia 2019, 11:20

Yaro napisał(a):Masz ciekawe podejście do zagadnienia. Oczywiście jak to mówią "wolnoć Tomku w swoim domku". Ja zachęcam Ciebie do tego żeby Osę zrobić w ten sposób aby była jak najbliższa oryginałowi bo masz ciekawy egzemplarz M50 z pierwszego roku produkcji. Jeżeli brak Ci do tego zapału to może ktoś zechce wymienić się na bardziej pospolite części z późniejszej wersji M50 lub M52.

Wiadomo, że oryginał lepszy i będę starał tak było.
Jedna puki co w ramie może być co innego..By was uspokoić jak odwiedzę moje garaże, wrzucę foty mam 3 ramy :)
Zresztą co będzie to będzie.. kogo polecacie by zregenerował mi ten silnik. Bo jak kilku obdzwoniłem i mówią ee.. panie to przecież wsk zrobimy..
mam wątpliwości co do takich ignorantów.
tomaszjedrzejowski

Postprzez Karol » niedziela, 20 stycznia 2019, 12:27

Wysłałem wiadomość PW
• Osa M52 x7 • SHL M11 x2 • Simson S51 • Komar Sztywniak •
• Auto do ślubu - Mercedes S500L W140 1994r JAPAN •
Karol

Postprzez tomaszjedrzejowski » czwartek, 31 stycznia 2019, 21:38

Karol napisał(a):Wysłałem wiadomość PW

Fajnie :)
tomaszjedrzejowski