No dobra, koniec tych tajemnic

To ja wraz z mwasiu oraz z pomocą mpwita i halcika postanowiłem odświeżyć temat wyszukiwarki, a być może nawet zmodyfikować, wprowadzając nowe funkcjonalności, np. pokazujące wprowadzane zmiany podczas produkcji Osy. Po weryfikacji i uzupełnieniu danych, liczę że uda nam się zgromadzić około 300-400 numerów ram wraz numerami silników i latami produkcji. Stąd wielka prośba do Was. Jeżeli macie dane z tabliczek (niekoniecznie swoich), wpisujcie proszę rok produkcji, nr ramy, nr silnika do arkusza, dostępnego pod adresem:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0Oczywiście korzystamy ze wszelkich dostępnych źródeł – archiwa własne, google, allegro, olx – gromadząc interesujące nas informacje (mile widziane zdjęcia tabliczek ewentualnie dowodów rejestracyjnych oczywiście bez danych osobowych itp.). Dane istniejące na forum w zasadzie mamy już skatalogowane, ale jak ktoś chce je powtórzyć, nie widzę problemu. Zdjęcia tabliczek możecie wysyłać na mój adres, podany w stopce każdego mojego wpisu. Poszerzona baza da nam pełniejszy obraz historii naszych Os i być może da się na jej podstawie oszacować z dużym prawdopodobieństwem miesiąc produkcji każdego owada. Dla zachęty powiem, że najwyższy zanotowany do tej pory numer ramy Osy M50 to
12218, a M52 –
16388 (potwierdzone tabliczkami).