Zadałem w różnych działach kilka pytań na które otrzymałem cenne odpowiedzi. Niemniej jednak w ślad za sugestia przenoszę wątek do tego działu.
Obecnie jestem na etapie zamawiania kedr, gum podłogi, pokrowca, listw podłogowych oraz innych części. Dzięki za pomoc w załatwieniu namiarów.
Ponoć na forum krąży wykaz śrub. Gdzie go znajdę? Podobno też można kupić komplet śrub, ale pytanie czy warto i gdzie i u kogo kupić?
Będę dzielił się z Wami efektami. Póki co pod gąbką siedzenia objawił się oryginalny lakier co mnie cieszy. Blachy już u lakiernika więc mam nadzieję ze za 2-3 miesiące Osa będzie gotowa.
Zestawienie jest tu: viewtopic.php?t=2839&p=24383#p24383, ale są tam tylko śruby do M52. Do M50 zestawienia nie ma. Jeżeli chodzi o gotowe zestawy, moim zdaniem szkoda kasy. Po pierwsze taniej wyjdzie skompletować je samemu, kupując w dobrym sklepie ze śrubami, a po drugie wszystkie śruby w zestawach są klasy 5.8, a więc do niektórych zastosowań za mało wytrzymałe. Na recenzję tych do silnika, szkoda mi czasu
Nie proponował bym tez tych z nierdzewki jak dla mnie wyglądają obleśnie,kupując współczesne śruby będziesz musiał się pozbyć ich cechowania.W tzry miesiące będzie Ci bardzo trudno poskładać osę wiem to z doświadczenia ale trzymam za Ciebie i za Twoją ose kciuki.
Kilka Os,WSK M150,2xCezeta 502,IWL Troll,IWL Berlin,Monet Goyon Starlett,NSU Special Max,i oczywiście ZZR1200 601192677-Robert
Zapomniałem dodać ze remont już trwa od pewnego czasu... Przed, Osa była cała i jeździła. Teraz jest rozebrana, blacharka, rama i to co do malowania jest u lakiernika. Kompletuje brakujące lub wątpliwe części nadwozia. Plan jest zacny, choć nic mnie nie goni prócz obawy aby nie została w ,,skrzynkach" jak renowacja będzie się przedłużać.
przez roqabilly » niedziela, 25 lutego 2018, 12:29
A skąd nie ma czego się wstydzić. Poniżej fotka prawego ,,grzebienia" dorobionego przez śp. wujka, który całe swoje serce włożył w złożenie Osy ,,ze skrzynek" w których leżała Nawet logo Osa dorobił z kawałka aluminium. Dzięki jego determinacji ja teraz mam łatwiej. W tym miejscu muszę zaznaczyć, ze dzięki Wam i waszej determinacji mogę doposażyć Osę w to czego brakowało kilka lat temu. I to jest piękne. Poniżej kilka fotek. Zachował się całkiem spory ,,kawałek" oryginalnego lakieru, dzięki czemu dorobimy wg oryginału. Ciekawa jest również gąbka siedzenia; czyżby oryginał czy zamiennik lub od innego motocykla? Na jednym ze zdjęć osłona łańcucha spasowana z tylnym elementem zakupionym w Bydgoszczy Pasuje idealnie. Super wykonanie! Dzięki.
to jeszcze zadam pytanie dot. malowania. Czy kolor kół ma być taki sam jak pokrowca lub zbliżony do pokrowca? Malarz sprzedał mi taką ideę - ze niby będzie się zgrywało. Czy koła i pokrowiec muszą się zgrywać? Pisaliście ze koła mają być kolor beżowy - RAL 1015?
Nie słuchaj malarzy, kolory dobieraj wg palety oryginalnej. Niestety kolor oryginalny felg nie odpowiednika w RAL i trzeba go dobierać wg. jakiejś próbki. RAL 1015 jest tylko najbardziej z tej palety zbliżony do oryginalnego i część forumowiczów (w tym ja) go stosuje. Jeśli nie masz skąd wziąć próbki oryginalnego maluj na RAL 1015. Pamiętaj, że podstawa siedzenia i blacha na tablice rejestracyjną w M50 były w kolorze nadwozia.
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Nie słuchaj ani jednych, ani drugich. Nie rób kolejnej Osy, która będzie wyglądać jak kilka innych, innych Forumowiczów. Maluj tak aby się Tobie podobało.
A najzabawniej będą wyglądać Osy w tym samym kolorze, lakierowane rzekomo na oryginał, zaparkowane obok siebie np. na jakimś zlocie już widzę te swary i przekomarzania, której kolor jest oryginalniejszy od tego fabrycznego