przez Yaro » niedziela, 13 listopada 2016, 18:13
Koleżanki i koledzy przyszedł mi do głowy pewien pomysł (proszę nie wyśmiewać od razu tylko podjąć konstruktywną dyskusję). Otóż ze względu na chroniczny brak części do Naszych Os szereg osób (w tym z forum) podejmuje wyzwanie wyprodukowania takiego czy innego drobiazgu. Czasami są to prawdziwe perełki a czasami zwykłe gnioty nie zasługujące nawet na uwagę (np. złącza elektryczne oferowane na allegro za 97 złotych). Problem w tym, że nie każdy miłośnik Osy potrafi odróżnić tego co jest warte uwagi a co nie. Pomyślałem sobie, że może warto zrobić zestawienie części, których producenci mogliby się posługiwać zwrotem "Rekomendowane przez osomania.pl". Byłyby to części wysokiej jakości wykonane zgodnie z oryginałem, których założenie dodawało by Osie blasku. Zwrot można oczywiście propagować w necie, kto wie można by nawet sporządzić odpowiednie certyfikaty i przesyłać je producentom części spoza forum. Wtedy poszukując ich mielibyśmy pewność, że te rekomendowane warte są zakupu. Jeżeli pomysł przypadł Wam do gustu to proszę zgłaszać propozycje takich produktów. Jeżeli będą rekomendacje to założę odpowiedni temat gdzie będzie nazwa i zdjęcie produktu oraz nazwa (nick) producenta. Ja na początek rekomenduję:
- pokrowce siedzenia by cylon
- klosze tylnych lamp by art-moto
- kranik paliwa M52 by zygzak
- metalowy element zasuwki M52 by zygzak
- złącze elektryczne by zygzak
- zasuwka klapki (pierwsze modele) M50 by zygzak
Nie umieściłem wszystkiego ale chciałem dać szansę innym

Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502