przez Yaro » sobota, 16 kwietnia 2016, 21:30
Wiem, wiem. Po Osie nr 1 powinienem napisać o Osie nr 2 a tu od razu wyskakuje Osa nr 3. Zaległości nadrobię ale chciałem Wam się pochwalić, że zostałem szczęśliwym posiadaczem Osy M50 z 1960 roku (nr ramy 003531, nr silnika 00 3584). Na razie wstawiam jedno zdjęcie a jutro pojawi się ich więcej. Zanim napiszecie, że mocno skundlona przeczytajcie jej krótką historię. Ponad 20 lat temu groziło jej złomowisko a w konsekwencji wielki piec w Hucie Katowice. Na szczęście mąż Pani Wiesławy odkupił ją za symboliczne pieniądze od właściciela (niestety ale ten posiał dokumenty) z zamiarem uratowania. Wielkiej wiedzy na temat Os nie miał więc remont przeprowadził wg swego gustu. Całość pomalował na bordowo a elementy aluminiowe i felgi srebrnym metalikiem. Na kokonie pojawiły się ozdobne listwy. Remont nie został całkowicie ukończony ponieważ mąż Pani Wiesławy w ubiegłym roku nagle zmarł a ona wraz z dziećmi postanowiła odsprzedać Osę (uwierzcie - widać było, że serce ją bolało). Kiedy usłyszałem ta historię od razu zacząłem na Oskę patrzeć inaczej i doceniać wkład pracy męża Pani Wiesławy w jej uratowanie. Zamierzam dokończyć jego dzieło, jednak z dużymi poprawkami. Osa ma być jak najbardziej zbliżona do oryginału ale mocno zastanawiam się nad pozostawieniem jakiegoś detalu (niezbyt rzucającego się w oczy) w takim stanie do jakiego on go doprowadził i w ten sposób wyrazić mu wdzięczność za to co dla tej M50-tki zrobił. Osa w zasadzie jest kompletna (bo takie braki jak kratka kokonu, klosz tylnej lampy, kontrolka czy klosz reflektora i klamki to chyba niezbyt wiele na jej wiek), blachy całkiem zdrowe a silnik odpala. Jest problem z wrzuceniem jedynki mam nadzieję jednak, że da się go rozwiązać. Pozdro dla wszystkich.
1.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502