przez Yaro » środa, 16 grudnia 2015, 14:31
Miejmy nadzieję, że się uda. Jestem po kolejnej rozmowie z Panem Romanowskim i muszę przyznać, że optymizm mnie troszkę opuszcza. Przekazał klosz do producenta form a ten ma dokonać wyceny formy. Od jej kosztu zależy wszystko. Przy cenie 5 - 6 tysięcy jest szansa na klosze, jeśli forma będzie kosztowała ok 10 tys. to będzie wymagało mocnego zastanowienia się. Pan Romanowski powiedział, że robił rozeznanie rynku - dzwonił po sklepach, które sprzedają akcesoria do starych motocykli i podobno wszyscy mówili mu żeby dał sobie raczej spokój a usłyszałem, że właściciel skuterów z dębicy wręcz odradzał produkcję ponieważ sam ma jeszcze kilkadziesiąt kloszy na składzie, które będzie sukcesywnie sprzedawał. Pan Romanowski sugerował, że sprzedaż ok 400 kloszy w cenie po 40 złotych pozwoli mu zwrócić koszty produkcji. Nie wiem czy to dużo ale gdyby co druga osoba z forum zamówiła jeden to uzbierałoby się prawie 500 sztuk. Zastanawiam się czy nie zorganizować akcji na forum polegającej na zebraniu zamówień na te 400 kloszy. Byłby to argument za uruchomieniem ich produkcji. Co Wy na to?
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502