Otwory w górnym uchwycie silnika.

Otwory w górnym uchwycie silnika.

Postprzez ppklarz » poniedziałek, 10 lutego 2014, 17:23

Witam,
nie wiem czy piszę w dobrym miejscu, bo temat można podciągnąć pod 2 działy, ale do rzeczy: W górnym uchwycie silnika (w rurce przymocowywanej do ramy) mam otwór (na przelot) który jest z jednej strony gwintowany. Nie mam pojęcia w jakim celu ten otwór, w instrukcji naprawy ani w katalogu części też nie znalazłem żadnego uzasadnienia, więc moje pytanie: czy to otwór fabryczny czy czyjaś inwencja twórcza w niewiadomym celu? Jeśli fabryczny to po co? Wg mnie mógłby być ten otwór po to by wkręcić tam smarowniczkę, ale nie widzę takiego sensu a zwłaszcza, że otwór jest z dwóch stron. Poniżej zamieszczam zdjęcia:
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
ppklarz

Re: Otwory w górnym uchwycie silnika.

Postprzez kpt-bomba » poniedziałek, 10 lutego 2014, 18:00

przykreca się tam błotnik
Tomasz Grzegorczyk tel 888197233
33xOSA.31xWFM M06.Wózek WFM Osy.6xGazela.Peugeot Bima.Terrot ETD,EP,L175, FLG250,2xHCTL,HDL,RGSTA,VMS.Griffon175.Triumph Bonneville.AJS M20.Wiatka. 2xCezeta502.Heinkel102A1.MotobecaneC45B,2xU2C,C45S.Magnat Debon M3l,M347,M4td,VMS.2xStarlette.
Citroen-DS19,SM-Maserati
kpt-bomba

Re: Otwory w górnym uchwycie silnika.

Postprzez ppklarz » poniedziałek, 10 lutego 2014, 18:59

Ok, już wiem. Dzięki za odpowiedź i sorry za tak banalne pytanie, ale jest to pierwszy pojazd, który odrestaurowuje, więc czasem nie do końca wiem co do czego :)
ppklarz

Powrót do Karoseria i zawieszenie