OSA M52 1964 ZNALEZIONA PRZYPADKIEM

Pochwalcie się Waszymi Osami

OSA M52 1964 ZNALEZIONA PRZYPADKIEM

Postprzez Oskar » wtorek, 10 września 2013, 21:52

Witam, chciałem się pochwalić swoją pierwszą OSA. Trafiłem ją przypadkiem. Ponieważ mam Syrenę 104 i jeźdzę nią prawie codziennie, zaczepił mnie daleki sąsiad z pytaniem czy nie chcialbym kupic OSY. Po 5 godzinach miałem ją już na podwórku. Ponieważ się nie znam na Osach prosze o ocenę czy jest oryginalna i kompletna. Z białych kruków mam klapkę pod licznikiem z zapinką oraz oryginalny gaźnik. Dokumenty są wyrejestrowane ale na Pana od którego kupiłem więc nie będzie problemu z rej.

Silnik zalany naftą. Tylna lampa nie oryginalna ale czekam aż Pan były właściciel znajdze ją w garażu. Kluczyki w komplecie i zestaw narzędzi.
Ostatnio edytowano czwartek, 25 września 2014, 15:46 przez Oskar, łącznie edytowano 1 raz
Oskar

Re: OSA M52 1964 ZNALEZIONA PRZYPADKIEM

Postprzez marso » środa, 11 września 2013, 11:22

No gratulacje jeszcze zdradź jeśli to nie tajemnica ile musiałeś za nią wyłożyć?
Kierunkowskazy wyrzuć i daj lepsze zdjęcia bo tu słabo widać co jest ok co nie...
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Oskar » czwartek, 12 września 2013, 20:28

Dałem mniej niz 2tys. Jedni mówią ,ze dużo ale to przeważnie ludzie którzy nie są w temacie. Według mnie cena jest rewelacyjna co do unikatowości OSY. W porównaniu do Komarów,WSK i WFM-ek a nawet Junaka ,OSA to produkcja małoseryjna! Więc ciezko trafić na coś wartego uwagi od pierwszego właściciela i w stodole a nie na allegro od handlarza.A drugi duży plus według mnie to pełne papiery i nawet instrukcja obsługi oraz dowód zakupu i masa róznych papierków...
Zdjecia poniżej. Prosiłbym o ocenę kompletnosci.
Ostatnio edytowano czwartek, 25 września 2014, 15:47 przez Oskar, łącznie edytowano 1 raz
Oskar

Postprzez Maciekk » czwartek, 12 września 2013, 23:14

witam kolege znanego mi z innego forum :) Oska fajna ...ma potencjał ! Kwota jaką zapłaciłeś jest mega okazyjna i bardzo dobrze że trafiła do Ciebie a nie na jakiegoś "handlarza"
Ostatnio edytowano piątek, 13 września 2013, 22:55 przez Maciekk, łącznie edytowano 1 raz
Maciekk

Postprzez Oskar » piątek, 13 września 2013, 08:00

Witam Cię Macku.
Ja jestem mega zadowolony bo Osa przynajmniej na naszym terenie (dolny sląsk) to mega unikat. Szperam ludziom od 7 lat po stodołach ,garażach i szabruje wioski w poszukiwaniu czegoś fajnego co warto uratować ale Osę spotkałem po raz pierwszy. Dlatego szybka decyzja i temat zamkniety. Teraz musze się dowiedzieć czego mi brakuje do niej i zabierać sie za remont zimowy jak zwykle od stycznia.
Oskar

Postprzez stryjmieczyslaw » piątek, 13 września 2013, 20:37

Jeśli chodzi o kompletność, to ma raczej nadmiary niż braki, sądząc po zamieszczonych zdjęciach. Oczywiście kierunkowskazy - obce kulturowo.
Coś dziwnego przed skrzynką akumulatora, przełącznik (jak sądzę kierunkowskazów) w klapce przed kierowcą, połączenie elektryczne kokonu
z ramą dorabiane niezgodne z oryginałem, jakaś skrzynka bagażowa po prawej z tyłu pod kokonem i coś dziwnego między lewą osłoną cylindra a przodem,
nie bardzo widać dokąd to zdąża to coś. No i oczywiście kranik paliwa nie z tej parafii. I jeszcze coś było majstrowane przy prawej manetce na kierownicy,
jakieś tam są dziwne otwory.To tyle na razie widać.
Osa M52, Moto Guzzi Breva 1100, BMW Scarver, Honda Rebel, MZ Trophy.
stryjmieczyslaw

Postprzez mpwit » wtorek, 1 października 2013, 19:31

Witam!
Może dałbyś się namówić na tradycyjną Powitalnię? Miło byłoby, gdybyś coś więcej tam o sobie napisał. Proponuję też naniesienie swojej lokalizacji na forumowej mapce.
Jeśli chodzi o Twoją Osę, to z pewnością dokonałeś udanego zakupu. Jeśli możesz, to zapodaj więcej i dokładniejszych zdjęć, tak, jak pisał marso. Poprosimy też o czytelne tabliczki znamionowej.
Pozdrawiam.
Osa M52 1964
Yamaha Virago XV750 1992
Komar MR 232 1966
Komar Mr 2320 1969
Prototypowa przyczepka motocyklowa oprac. w Z.D. PREDOM Białystok Typ P/LOO 1970 r. - nr fabr.1
Przyczepki motocyklowe Niewiadów Typ 31 1971 i 1972 (3 szt.)
Przyczepka motocyklowa Delfin II
Przyczepka motocyklowa Pav-40
mpwit

Powrót do Wasze Osy