przez Yaro » wtorek, 16 stycznia 2018, 12:57
Cylon - popytaj tutaj. Piszą, że chwilowo nie mają ale kto wie.
https://gmoto.pl/lancuch-sprzegla-favor ... 91453.htmlJest też alternatywa - można kupić łańcuch na 54 ogniwa a potem skrócić w jakimś warsztacie lub samemu. Opis jak to zrobić znalazłem na forum SHL. Forumowicz tamtaj pisze:
"W celu skrócenia łańcucha sprzęgłowego, układamy ogniwo łańcuszka na nakrętce M5 tak by sworzeń który chcemy wybić znajdował się w jej środku. Za pomocą młotka i wybijaka (ja posłużyłem się bitem PH1) wybijamy sworzeń tak by wyszedł z płytki zewnętrznej. To samo robimy z drugim sworzniem tego samego ogniwa. Tak zdjętą płytkę zewnętrzną możemy wyrzucić gdyż jest ona uszkodzona. Do skrócenia łańcucha wykorzystamy drugą płytkę pozostałą jeszcze na ogniwie. Do jej zdjęcia konieczne będzie spiłowanie zgrubień na sworzniach powstałych podczas spinania łańcucha w czasie produkcji. Można posłużyć się drobnym pilnikiem lub mini szlifierką. Zeszlifowane sworznie wybić w podobny sposób jak wcześniej, jedynie tym razem podłożyć większą ilość nakrętek. Następnie w identyczny sposób rozpinamy drugie ogniwo z łańcuszka, w miejscu którym spowoduje to skrócenie go do docelowej długości 48 ogniw. Tym razem jednak nie rozbieramy ogniwa do końca, zdejmujemy tylko zewnętrzną płytkę. Wbijamy z powrotem sworznie które weszły w nakrętkę i spiłowujemy zgrubienia. Zapinamy łańcuszek nie uszkodzoną płytką przygotowaną wcześniej. Teraz wystające sworznie trzeba zakuć. W tym celu wykonałem sobie z bitu imbusowego narzędzie spiłowując go jak na zdjęciu. Sworzeń zakuwamy w miejscach wcześniej nie zdeformowanych (czyli 90 stopni od pierwotnego zakucia). Po całej operacji zakuwane ogniwo powinno poruszać się swobodnie względem sąsiednich."
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502