Warto rozmawiać...

Luźna dyskusja na różne tematy.

Warto rozmawiać...

Postprzez Bandurko » czwartek, 7 lipca 2011, 09:32

Po raz kolejny stwierdzilem, że warto rozmawiać z kim się da w temacie starych motocykli. Odwiedziłem wuja i tak się zlożyło, że pojawił się drugi wuja, który sporo w młodości najeździł motocyklami (WSK, MZ, Gazela), a teraz nabył Virago. I tak od słowa do słowa okazało się, że jego szwagier w latach 80-tych miał OSĘ, którą potem przejął mój inny wuja. Finalnie sprzedał ją komuś dalej ale jest już ślad który trzeba sprawdzić, może coś się z niego urodzi. No i tak rozmawiamy sobie aż tu nagle wuja zniknął i po chwili wraca z oryginalną instrukcją obsługi od OSY 150 (w idealnym stanie) i WSK M06B3 jeszcze w oryginalnej koszulce (ta instukcja jest trochę pobrudzona bo chyba ktoś przy naprawach ją przeglądał - standardowe zabrudzenia :)).
No i tym sposobem skapnęły mi sie dwie instrukcje. Co prawda M50 nie mam ale jest silnik więc instrukcja się na pewno przyda a co oryginał to oryginał. Jest przynajmniej powód żeby szukać takiego owada. Później wrzucę zdjęcia instrukcji.
O oto i ONA:,
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano czwartek, 7 lipca 2011, 11:24 przez Bandurko, łącznie edytowano 7 razy
OSA M52 1963 i jeszcze kilka dwukołowych piękności na dokładkę
Bandurko

Re: Warto rozmawiać...

Postprzez marso » czwartek, 7 lipca 2011, 09:55

Witaj Kolego.
No fajna sprawa z tymi wujaszkami i tymi skarbami.
Ja tam zawsze twierdzę, że kto pyta nie błądzi.
Nie dalej jak wczoraj właśnie przez moje wypytywania tu i tam dostałem cynka, że jest u znajomego sztywniaczek.
Podjechałem zobaczyłem, a że już dwóch się szykowało, ale zdecydować się nie mogło to po 10 minutach wróciłem koszmarka zapakowałem i już jest mój.
Od I właściciela nie zmęczony rok prod. 69 no i podobno są do niego wszystkie dokumenty tylko przy czasie starszy pan obiecał je znaleźć...
Tak więc pytajcie pytajcie jeszcze raz pytajcie - okazje cały czas się trafiają.
Pawełku wyspowiadaj jeszcze dokładnie wujaszka o zdjęcia tej oski koniecznie...
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
OsaM52 63,64r.
marso

Re: Warto rozmawiać...

Postprzez Bandurko » czwartek, 7 lipca 2011, 11:14

O zdjęcia pytam, tylko odpowiedź z regóły jest "zdjęcia, ale my aparatu wtedy nie mieliśmy". No i cóż począć. W dobie cyfraków i komórczaków wydaje się aż nieprawdopodobne, że ktoś mógł aparatu kiedyś nie mieć. Ale tak było niestety. Mam też namierzoną kobietę w mojej mieścinie, która jeździła Osą, ale jakoś wybrać się do niej nie mogę.
OSA M52 1963 i jeszcze kilka dwukołowych piękności na dokładkę
Bandurko

Powrót do Offtopic