Kedry i silent bloki

Re: Kedry i silent bloki

Postprzez Czaja » piątek, 27 maja 2011, 16:33

haha on jest masakryczny. Łączę się w "bulu i nadzieji";p Ja już kiedyś wypowiedziałem się na jego temat;p
[Boguś]
M 52 64'
SHL M05 54'
DKW KS 250 37'
BMW R 25/3 55'

BMW 501 54'
MERCEDES W189 58'
Czaja

Postprzez bitels » piątek, 27 maja 2011, 20:41

Naprawdę to potrzebne mu jest leczenie i powrót na korepetycje z języka polskiego w szkole podstawowej.
Całe szczęście ,że na NFZ psychiatra przyjmuje bez skierowania to może walić jak w dym. Może nasz forumowy doktor coś mu przepisze?
Albo mam lepszy pomysł pisał ,że do Łodzi ma niedaleko, tam jest świetne pogotowie chętnie się zajmą takim przypadkiem :D
Z niecierpliwością czekam opowieści Tatrana.
M 52 + Kilka innych polskich motocykli i motorowerów.
bitels

Postprzez pszczółka » piątek, 27 maja 2011, 21:23

Jutro i w niedziele jesteśmy obecni na Warszawskim Bazarze Motocyklowym, zobaczymy jak ruch i odbiór kedr :D
Niewątpliwie opowiemy co ciekawsze sytuacje, jak też o sugestiach na temat oferowanego produktu.

Także z wielką niecierpliwością i podekscytowaniem oczekuję wypowiedzi Tatrana/

Konkurencja ostro walczy, czekamy na kolejny krok, poza obecnym :)
Maria

WFM OSA M-52 1963 r.
pszczółka

Postprzez Tatran » niedziela, 29 maja 2011, 13:05

Witam!

Nie znalażłem jeszcze czasu na historię, na którą czekacie, ale podobnie jak Marecki dostałem list od Wojtusia... Wniosek z tego że on uważnie śledzi to forum, bo dostałem ten list w 30 min od mojego ostatniego postu :)
Oto cytat:
"Wiadomość od: wojtkaaukcje, wysłana z komputera o numerze IP: 213.77.75.78
--------------------------------------------------------------------------------
Treść wiadomości:
Witam
Nie ładnie okłamywać osoby.... Wiemy obydwoje, że formy nigdy nie istniały. Tylko ja rozszfrowałem skąd są te niby oryginalne kedry... Po co ta jazda- mi to zwisa a Pan? Podobno dorobił Pan formy, a czemu ja je przejąłem???... Wielkopolska KING mimo to, że jestem WAWA! Chce Pan aby wszyscy wiedzieli, że ich oszukał... Kedry sprzedawałan prawie po 300 pln... Zamieść to na stronce!!!
Pozdro "

No to moze jeszcze cytat tego co mu odpowiedziałem :) a potem nastała już cisza :)

"Człowieku idź sie leczyć. Jeśli formy nie istniały to co?? Kedry stworzył Bóg?? Ty też sie wziąłeś z niczego?? A może Ciebie kosmita począł czy też w kapuście Cię znależli?? Bo już sam nie wiem.. Nic sie z nieba nie bierze.
I co wielce rozszyfrowałeś?? Kupiłeś u mnie skopiowałes i zrobiłeś swoją partię.. Wielkie mi mecyje... Każdy mógł znależć firmę która takie coś wykona i je zrobić.
Po tyle samo sprzedałem co Ty jeszcze do niedawna jeboku, a będziesz mi pierdoły pisał. Ja sie niczego nie wypieram
Tylko że tak mądrkowałeś, mądrkowałeś, a nic nie poprawiłeś w tych co sprzedawałeś, ani jednej kreseczki...A takie niby do dupy były...

Wysłowić się nie umiesz, opisy masz do dupy, gubią wątek, nie są spójne bo nerwy Cie zżerają i ch....j Cie strzela i myślisz że jeszcze ludzie będą u Ciebie kupować.. ?? Żenada

Teraz sie dopiero rozegra najważniejsze wkrótce... I się okaże czyje kedry są najlepsze w tej chwili.. Popieram Mareckiego i nic mnie od dawna tak na Allegro ostatnio nie ucieszyło jak to gdy obejrzałem jego aukcję !!
Aż mnie zatkało z wrażenia bo w końcu dostałeś goła dupą prosto w ryj !!

Zrób sobie teraz nowe, a może masz za dużo starych co ?? Do zimy jak znalazł... Będziesz miał cieplej w domu jak będziesz palił nimi w piecu ;P:P:P

Tatran"

Niedługo może coś napiszę
Tatran
Tatran

Postprzez pszczółka » niedziela, 29 maja 2011, 18:00

Tia ... kto tu kogo oszukuje ?? zapewne nikt nie pamięta poprzedniego poziomu cenowego ...

a tak z przyjemniejszych spraw :D

Bardzo dziękujemy za odwiedziny i zakupy :))

Kedry spotkały się z bardzo dobrym odbiorem, do porównania mieliśmy oryginały, kedry Tatrana i kedry "konkurencji" oraz wiadomo nasze

Pozdrawiam
Maria

WFM OSA M-52 1963 r.
pszczółka

Postprzez bitels » niedziela, 29 maja 2011, 21:14

Kredy od Tatrana kupiłem dwa razy i z tego co pamiętam to cena z przesyłka nie była większa jak 250pln.
bitels

Postprzez Jackare » poniedziałek, 30 maja 2011, 23:07

No to ja ze swoimi "biedakedrami" chyba się już mogę zwinąć :) Cieszę się, NAPRAWDĘ, AUTENTYCZNIE SIĘ CIESZĘ że wreszcie są dostępne gumy na przystępnym poziomie cenowym. Sprzedawałem "swoje" kedry od niepamiętnych czasów- chyba ponad 7 lat. Cena była taka by towar dla każdego był dostępny i nie chodziło o to by na tym robić jakieś kokosy, ale o to by ludzie mogli mieć dosytępne cokolwiek w czasie gdy nie było niczego. O moich też pisano że "kable od malucha" i że niby sam kupiłem oryginały pod innym nickiem - bzdura i tyle. Nigdy nie byłem na tyle zdesperowany i przede wszystkim na tyle zasobny by wydać 350 czy nawet 250 na gumy. Tak czy siak - znikam ze swoimi "czarnuchami" - nie ma co robić wiochy przy naprawdę dobrych produktach jakie oferuje Marecki.
A jak się nieco odbiję od finansowego dołka to sam swoim osom sprawę nowe gumki i dywaniki, ale mimo wszystko poczekam na czarne, bo białe mimo swej oryginalności po prostu mi się nie podobają. Co poradzić - ze swym gustem nie będę się spierał a jakimś ortodoksem w kwestii oryginalności też nie jestem.
Fajnie widzieć radosne pyszczki osiarskiego roju - może z czasem pojawią się i będą dostępne kolejne elementy osowej galanterii:
- łapki do mocowania kedr
- listwy (kątowniki) przypodłogowe (ze szczotkowanej lub satynowanej nierdzewki byłoby idealnie)
- blachy tablicy rejestracyjnej
- kratki
- jarzma kierownicy
- ramki, szyby i cyferblaty prędkościomierzy
- zgodne z oryginałem gumy do dźwigni hamulca i zmiany biegów
- białe linki (takie były oryginalnie w mojej pierwszej osie)
- białe gumy manetek
- klosze lampy tylnej
- bebechy do trzymania żarówek do lampy tylnej
- gumowe osłony przepustów na linki i przewody elektryczne
- tłumiki i saksofony w dobrej cenie
Pozdrawiam
--
Jackare
Bytom
trzyosy '64-65, komar 232 '67, WSK M06 '58 (w puzzlach) jawa 50 skuter, romet polo i trochę komarów
602-633-105
Jackare

Postprzez Jackare » poniedziałek, 30 maja 2011, 23:19

a największe szczęście będzie gdy pojawi się to co naprawdę nieosiągalne - opony o odpowiednim profilu i rozmiarze.......
U mnie:
dwie osy mają oryginalne opony DEGUM z lat sześćdziesiątych, ale one nie jeżdżą na codzień
Jedna ma dokupione na bajzlu w Katowicach Vee Rubber, o współczesnym szosowym bieżniku ale te opony mają wyraźnie niższy profil no i ten bieżnik - esy-floresy na gładkiej gumie. Źle to wygląda ale na oryginalnych oponach naprawdę strach jeździć

Kiedyś słyszałem że ludzie zakładali do os opony z niepełnowymiarowych zapasów samochodowych, tzw dojazdówek. Sam byłem prawie zdecydowany na to ale samą taką oponę było parę lat temu ciężko kupić, całe koło kosztowało sporo i w końcu kupiłem te Vee Rubbery...
--
Jackare
Bytom
trzyosy '64-65, komar 232 '67, WSK M06 '58 (w puzzlach) jawa 50 skuter, romet polo i trochę komarów
602-633-105
Jackare

Postprzez marecki » środa, 1 czerwca 2011, 16:10

No niestety na naszej wojnie z największym znawcą najbardziej oberwało się Tobie ;/ Sorki wielkie ale dodam tylko że jesteś facet z klasą. Wielki szacun dla Ciebie :) A ciut z innej beczki - zauważyliście że nasz największy nazwał nas - pozwolę sobie na cytat "TO JEST MOJA ODPOWIEDŹ DLA SEKTY WIELBICIELI WZAJEMNEJ ADORACJI..." Czy nie moglibyśmy demokratycznie wybrać mnie na guru naszej sekty? Mam albowiem na oku kilka dziewczyn z którymi chciałbym spotykać się na legalu a jako guru wprowadziłby wielożeństwo :) Poza tym stać go na dokładanie dla miłośników Osy a luknijcie sobie na jego stronę:) http://www.mojemotor.republika.pl/ "JEŻELI CHCESZ WSPOMÓC RENOWACJĘ TO PONIŻEJ PODAJĘ NUMER KONTA LICZY SIĘ KAŻDA ZŁOTÓWKA: :) I bardziej merytorycznie przypadkiem wyszło że facet który robi nam blaszki do komarka widział licznik do oski i powiedział że jest szansa na replikę - tylko nie wiem czy ma to sens?? Ktoś potrzebuje?? Wersja plastikowa wchodzi w grę.
Osa M-50,M-52,Ł13 ;]- 7 szt.
Komar 230Simson,230,231,231b,232,2350,2361 - 12 szt
SHL 125U48 z 49 WSK 125 z 61
Ryś - wysoki i niski
Żak - obie wersje 4szt
Vespa 150VBB z 58 Wiatka 150 z 61 Gnom Generator PAB-2
Przyczepka motocyklowa Niewiadów
Warszawa M20,pickup
marecki

Postprzez Jackare » środa, 1 czerwca 2011, 19:05

"No niestety na naszej wojnie z największym znawcą najbardziej oberwało się Tobie ;/ "
------------
Nie ma co tak żałować "towaru zastępczego". Jak dla mnie, nie była to żadna zarobkowa działalność, a raczej aktywność wspierająca kolekcjonerów, czy miłośników osy. Tyle z tego było, że nie dokładało się do paliwa przy wyjeździe po surowiec i że nawiązało się jakieś kontakty z innymi osiarzami. Ja się cieszę, że wiele osób miało radochę z os ubranych w gumy gdy prawdziwych kedr nie było wcale lub gdy kosztowały 350 zł, a za takie pieniądze ludzie niejednokrotnie kupowali mniej lub bardziej kompletne osy. Także nie ma się co martwić - ja głodny chodzić nie będę i nigdy z tego nie żyłem, a cieszyć się trzeba że porządny towar zaczyna byc w zasięgu finansowym coraz większej liczby posiadaczy os.
Co do samej "wojny" - klienci skorzystają, osy skorzystają. Przy tym towarze moim zdaniem nie ma się co nastawiać na nie wiadomo jakie obroty i zyski (obym się mylił) bo jest to typowa nisza. Ja przez 7 lat sprzedałem około 200 kompletów z czego 100 poszło w pierwszych 18 miesiącach a pozostałe 100 w kolejnych sześciu latach, przy czym cena startowa była w 2004 na poziomie 35 zł za trzyelementowy komplet, więc stać było naprawdę każdego, kogo stać było na osę w ogóle.
Ze swej strony powystawiam gumy które mam (a mam ich znacznie więcej rodzajów niż tylko te co były sprzedawane jako kedry) i będę sprzedawał na metry z przeznaczeniem ogólnym - przynajmniej nie będę już musiał robić wycinanek na kedrę pod obudowę reflektora :P
z pozdrowieniami
--
Jackare
Bytom
602-633-105
Jackare

Postprzez marecki » sobota, 4 czerwca 2011, 10:47

aaa i zapomniałem Wam wspomnieć :) już wkrótce na rynku kedr pojawi się 3 gracz. To Ci koledzy co zrobili replikę Pegaza. Ich też oczywiście wqfił WSZECHWIEDZĄCY:) Chcieli wziąść kilka kompletów ale wtedy Oaza wiedzy nie negocjowała cen z motłochem :) Więc też się na niego wqurczyli i będą mieli własne kedry :) Pazerność i jakże "wysoka" kultura NAJWIĘKSZEGO sprowadziła mu na głowę klątwę urodzaju:) W przeciwieństwie do WA żniaka z nimi się dogadaliśmy :D
Ryś - wysoki i niski
Żak - obie wersje 4szt
Warszawa M20,pickup
marecki

Postprzez bitels » środa, 8 czerwca 2011, 13:16

Będąc w delegacji w stolnicy nie mogłem nie odwiedzić naszego wielkiego producenta Mareckiego.Oczywiście w łącząc się w forumowej solidarności nabyłem dwa komplety kedr.
Teraz mam w posiadaniu kedry obu producentów i mogę się wypowiedzieć na ich temat.
Może guru i wszeznawca uzna to za krypto reklamę ale Mareckiego produkt jest lepszy z jednego podstawowego powodu: utrzymanie kedr w czystości.Mieszanaka z jakiej są wykonane kedry jest gładka i jakiekolwiek zabrudzenia usuwają się bardzo łatwo.Z kedr drugiego producenta nie jest już to takie proste brud z porów trzeba już dobrze domywać.
Kedra osłon na nogi idealnie się wpasowuje w żłobienie na krawędzi blach nie potrzeba kleju do jej mocowania.
Wierne odwzorowanie profili.
Poza tym cena 80 zeta za komplet , chyba nie trzeba komentować.
bitels

Postprzez marecki » wtorek, 21 czerwca 2011, 16:17

do albumu z kedrami http://picasaweb.google.com/Marecki1967 wrzuciłem ciekawostkę. Fotki kedry z najstarszej naszej M-50 tej z poziomym gaźnikiem ;] Jest to kedra na obudowę reflektora. I jest robiona na piechotę!! Jest to albowiem gumowy wałeczek obszyty hmm ceratą? paskiem czegoś białego. Myślałem, że to może profesjonalna ale jednak podróbka. Rozebrałem jednak przyczepkę niewiadówka i tam kedra jest zrobiona identycznie. Gumowy wałeczek obszyty tym razem ciemnym gumowanym materiałem. Nie sądzę aby był to przypadek. Tym bardziej, że w mojej garbatej Warszawie z 1952 roku o numerze nadwozia 81 lub 82 jest dokładnie taki sam numer. Bardzo dziękujemy wszystkim którzy kupili od nas kedry a szczególnie tym którzy kupili je w wyższej cenie bo dzięki temu zwróciła się nam połowa kosztów. i za moment ruszymy temat ramek do licznika ale tak już ostatecznie. Mam nadzieję :)
Ryś - wysoki i niski
Żak - obie wersje 4szt
Warszawa M20,pickup
marecki

Postprzez jacekw » wtorek, 21 czerwca 2011, 16:47

Te kedry to nie jest podróba, w tamtych czasach takie wykonanie było na porządku dziennym, jeszcze do niedawna mój znajomy tapicer robił takie kedry w najróżniejszych kolorach na własny użytek. Najchętniej korzystał z przewodu elektrycznego w izolacji, gdyż twierdził, że się nie "rozłazi" tak jak sznurek, obszywając go skayem lub skórą w dowolnym kolorze.
jacekw

Postprzez bitels » sobota, 25 czerwca 2011, 07:27

Koleś dalej próbuje kąsać nasza "sektę wzajemnej adoracji":

http://allegro.pl/osa-kedry-wz-oryginal ... 37224.html
bitels

Postprzez Czaja » sobota, 25 czerwca 2011, 10:30

jak on wkurza ludzi! Prace dyplomową z psychologii bym mógł na jego temat napisać:P Jak to moja prababka mówiła mi " ja ci ten rozum z dupy do głowy wytrzepię" ;p jemu przydałaby się kuracja wstrząsowa;p
[Boguś]
M 52 64'
SHL M05 54'
DKW KS 250 37'
BMW R 25/3 55'

BMW 501 54'
MERCEDES W189 58'
Czaja

Postprzez regers » środa, 6 lipca 2011, 19:03

Panowie ! Jakim klejem klejcie kedry ? Kedry mam od Mareckiego , są dość silikonowe próbowałem cyjanopanem ale lipa nic nie trzyma. Polecacie jakiś sensowny klej?
regers

Postprzez Maciekk » środa, 6 lipca 2011, 23:43

butapren ?
Maciekk

Postprzez Bandurko » czwartek, 7 lipca 2011, 09:26

Zawodowo używam sporo różnych uszczelek i jedną z nich również kleję. Do tej pory była to uszczelka z gumy więc cyjanoakryl sobie z nią radził. Zmieniam producenta i próbki przyszły z gumy silikonowej, co zaowocowało tym, że trzeba szukać innego kleju. Producent zadeklarował, że podeśle informację czego używać. Wstępnie powiedział, że będzie to klej który wulkanizuje silikon - trzeba posmarować, docisnąć (najlepiej w jakimś uchwycie) i odczekać kilka godzin. Dam znać jak coś się dowiem.
OSA M52 1963 i jeszcze kilka dwukołowych piękności na dokładkę
Bandurko

Postprzez marecki » czwartek, 11 sierpnia 2011, 12:50

pasowało i mnie zająć się tematem. na stronie www.silikonypolskie.pl znalazłem klej plastosil ac-4a. rozmawiałem z producentem. wysłali nam próbkę więc w przyszłym tygodniu powinienem coś przetestować a jak sprawdzę to opowiem :D
Ryś - wysoki i niski
Żak - obie wersje 4szt
Warszawa M20,pickup
marecki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Karoseria i zawieszenie