W sumie to jestem nowym uczestnikiem tego forum, i pewnie za chwilę mnie ktoś ukamienuje za to, co chce zrobić, ale mówi się trudno.
Z jednej strony spełniam marzenia swojego dzieciństwa gdyż chcę mieć własny kultowy motocykl, z drugiej chce przywrócić dawny blask ikonie polskiej motoryzacji. tylko, że chce pójść troszkę dalej. Stworzyć hybrydę - motocykl o napędzie elektrycznym...
Całą przygodę rozpoczynam od zakupu wszystkich części zawieszenia, blachy etc oraz doprowadzenie ich do użyteczności, a następnie trzeba będzie pomyśleć nad napędem oraz zasilaniem...
Zatem... zakup ramy już za sobą, kół również - teraz tylko przygotowanie do dalszej przeróbki...
chciałbym utrzymać charakter motocykla, nie zmieniając go wizualnie a uwagę swoją skupić na samym napędzie.
jak zawsze wszystko jest uwarunkowane funduszami, wiec prace moje rozciągną się pewnie w czasie. mam nadzieje ze w przeciągu roku skompletuje większość elementów. a w przeciągu następnego roku dokończyć napęd.
Z grubsza to tyle. ciekawe co o tym myślicie.
Na bieżąco wrzucam wszelkie komentarze oraz fotki na Fb - profil Quantum Project, jeśli ktoś chciałby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem zapraszam.