otoz do mojej osy posiadam dokumenty ale o innym numerze silnika i ramy, ale ejstem zadowolony bo silnik i rama maja numery 400 cos
czekam na propozycje
moro napisał(a):Zależy jakie masz papiery, bo jeśli tylko dowód rejestracyjny to pozostaje Ci zabytek. Nastały takie czasy że ubezpieczeniowy fundusz gwarancyjny może Cie załatwić na cacy. Jeśli masz ciągłość umów a twoja umowa nie ma więcej niż dwa tygodnie to możesz rejestrować (może nie zwrócą uwagi na numery ramy bo numery silnika nikogo nie interesują).
W takim przypadku możesz nie mieć ubezpieczenia, fundusz gwarancyjny może ale nie musi ukarać każdego właściciela z umów które posiadasz grzywną w wysokości 1000 EURO. Ale Ciebie to nie interesuje bo masz umowę spisaną nie więcej niż dwa tygodnie temu. To jest najgorszy scenariusz i być może nikt na nic nie zwóci uwagi czego Tobie i poprzednim właścicielom ŻYCZE.
picek napisał(a):czaja
przemyśl to wszystko jeszcze raz, bo podpisujesz się pod pewnymi dokumentami a wydział komunikacji nie jest taki tępy i musi sprawdzić kilka rzeczy
Czaja napisał(a):hm no mam okazję kupić dokumenty i ramę.... ale pisałem do kolesia do za sam dowód chce 400 zł i jak pytałem o wyrejestrowaniu owada to powiedział, że nie ma po tym śladu... więc same problemy....
Czaja napisał(a):Osa nie była wyrejestrowana- z tego co ten koleś mi napisał.
Czyli
1.kupuje dowód
2. Płodzę umowę kupna sprzedaży
3. podpisuje się "lewą ręką"
4. idę do urzędu daję dokumenty( u.skarbowy omijam bo cena oczywiście poniżej 1000)
5. Zaświadczenie?
tak to mam rozumieć?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości