przylotOs Mosina 2017 - ODWOŁANY!

Zaproszenia na zloty i inne imprezy

Re: przylotOs Mosina 2017 - ODWOŁANY!

Postprzez Yaro » wtorek, 10 stycznia 2017, 11:25

Ze stroną nic się nie zmienia - internet jest dostępny także tam gdzie wyjeżdża Justyna, więc będzie królowała nam z daleka ale zarówno admin jak i moderatorzy zostają. Odkurzę nieco zapomniane już hasło "Damy radę". :D
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez webster » wtorek, 10 stycznia 2017, 21:48

Zlot zlotem mądry polak po szkodzie....
Nie jestem wszedobylski i plotkarski ale ciekawi mnie co dalej Justyno z wami mam nadzieje ze za daleko nie wyjezdzacie ze bedzie okazja jeszcze sie spotkac ze my jako rój nie odczujemy waszej nieobecnosci w ojczyznie os.
Pozdrawiam bardzo wasz szanunje kazdemu komu opowiadam o mojej osie opowiadam jakie wyjatkowe forum mamy no i oczywiszcie królową ;-)
Tomasz
Osa m52 Wiatka wp.150 Vespa 125gt Awo 425s Jawa 555
webster

Postprzez Osiara » wtorek, 10 stycznia 2017, 23:37

Odnosze się do tekstu Yaro.
Yaro napisał(a):Tak się zastanawiam czy nie słuszne byłoby powoływanie komitetu organizacyjnego, którego członkowie mogliby się podzielić zadaniami i pracą, może warto byłoby się oskładkować - nawet symbolicznie (tu na pewno trzeba by było parę spraw zorganizować jeśli chodzi o zbieranie, wydawanie i rozliczanie pieniędzy), a może warto byłoby pójść na całość i założyć stowarzyszenie (niektóre osoby miałyby przy tym trochę obowiązków) co stwarza prawne podstawy do działania, otwiera wiele drzwi, pozwala pozyskiwać sponsorów i osoby wspierające. To tylko takie moje luźne dywagacje bo przecież sami też możemy się zorganizować i wiele spraw załatwić ale może warto się zastanowić.

Strona osomania.pl powstała z potrzeby serca, nie była, nie jest i nie będzie stroną komercyjną.
Wszelkie próby sformalizowania w jakikolwiek sposób członków forum były i będą przeze mnie tłumione.
Strona i forum osomania.pl istnieje od siedmiu lat właśnie dlatego, że nie jest klubem ani stowarzyszeniem i nie zbieramy składek..
Mam duże doświadczenie bowiem należałam do kilkunastu klubów i stowarzyszeń tenisowych, jeździeckich, motocyklowych i samochodowych. Niektóre z nich zakładałam w innych zasiadałam w zarządzie. Zawsze tam gdzie są pieniądze i władza zaczynają się problemy, kłótnie i rozłamy.
Właśnie z takich powodów nigdy nie zgodzę się ani nie poprę prób sformalizowania osomania.pl
Osiara

Postprzez towot » środa, 11 stycznia 2017, 08:04

Zgadzam się z powyższą opinią i jestem jak najbardziej za!
Przykład z ostatniego czasu to podział klubu Lambretta Polska, gdzie poróżniła się część śląska z warszawską, a powodem stołki i podejrzewam, że kasa też.
Pomimo Waszego wyjazdu mam tylko ogromną prośbę, abyście pozwolili nam kontynuować działalność/funkcjonowanie/życie strony osomania.pl, a Ty Królowo aby kierowała nami nawet spoza Kraju.
towot

Postprzez Yaro » środa, 11 stycznia 2017, 09:24

Jak zaznaczyłem wcześniej to były tylko takie luźne dywagacje. Wiadomo, że zorganizowanie się formalne (np. poprzez stowarzyszenie) ma swoje dobre i złe strony a niestety tam gdzie pojawiają się pieniądze także pojawiają się różnego rodzaju problemy. Zdaję się na opinię Justyny jako osoby bardziej doświadczonej w tym temacie i nie wracam do zagadnienia. :D
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez towot » środa, 11 stycznia 2017, 15:37

Yaro oddolna inicjatywa (a także wazeliniarstwo - mam na myśli siebie) jest ze wszech miar pożądana, także... nie wstydźmy się pomysłów! :D
towot

Postprzez Zdzisław56 » wtorek, 17 stycznia 2017, 14:24

Dopiero dzisiaj przeczytałem. Jestem załamany. To nie może tak pozostać samo sobie. Musimy coś zrobić w tym temacie.Na pewno wielu i wiele z Was działa na różnych forach . Ja też . Jednak powiem Wam szczerze tak wspaniałych ludzi jak tu spotkałem nie ma wielu. To na razie tyle.Muszę ochłonąć. :cry:
Sulejów
Zdzisław56

Postprzez ZlotowlOsa » wtorek, 17 stycznia 2017, 18:36

Myślę, że większość myśli podobnie. Podobno szykuje się jakis Zlot w czerwcu w okolicach Poznania ale cały czas czekamy na oficjalne wiesci :D
ZlotowlOsa

Poprzednia strona

Powrót do Zloty