Rejstracja

Luźna dyskusja na różne tematy.

Rejstracja

Postprzez oskarot » sobota, 23 lutego 2013, 19:24

Witam ! Czy możecie mi powiedzieć . Kupiłem ostatnio WSK 125 z uciętym dowodem od 1 właściciela . Napisałem z nim umowę . Jestem z okolic poddębic koło łodzi . Byłem w Wydziale Komunikacji i powiedzieli mi że nie ma możliwości rejestracji więc pojechałem po kolei do wk w łodzi , zgierzu i wszędzie że nie ma opcji rejestracji !! Dodam że nie mam tablicy ale w dowodzie rejestracyjnym napisane że tablice zdane ... Czy jest możliwość rejestracji w jakim powiecie nawet w innym województwie.
WFM OSA 150 1960 r.
SHL GAZELA x2
WSK 125 x2
Wsk 175
Wfm 125 x2
Wsk 125 lelek
Szukam MZ etz 250/251
oskarot

Re: Rejstracja

Postprzez marti » sobota, 23 lutego 2013, 23:11

Niestety z uciętym dowodem nic nie zrobisz(nie zarejestrujesz w żadnym wydziale komunikacji, według prawa każdy wyrejestrowany pojazd na stałe nie podlega ponownej rejestracji). Masz tylko możliwość rejestracji na unik lub zabytek. Zależy w jakim stanie jest jeszcze moto jak w dobrej kondycji rzeczoznawca bez problemu powinien wystawić papier na unikat (koszt od 200 do 300zł zależy od rzeczoznawcy), potem przegląd ubezpieczenie i do wydziału komunikacji.
marti

Powrót do Offtopic