mpwit napisał(a):Mam artykuł na ten temat z "Automobilisty", a właściwie skan. Nie jest najlepszej jakości, bo w takiej formie już dostałem, ale powinien pomóc. Niestety jest za duży, aby dodać jako załącznik, więc poproszę admina o umieszczenie na stronie lub ew. mogę wysłać na priva.
Czaja napisał(a):ew możesz wrzucić to na serwer a potem reszta zasysa plik:) pozdrawiam:)
Franek Śląsk napisał(a):Też jestem zainteresowany jezeli można
arthek napisał(a):Znalazłem ten artukuł z automobilisty (o którym pisze mpwit )w formacie PDF, który został nieco "skompresowany " i przełożony na zbiornik motocyklowy.
pablos napisał(a):ja również właśnie co zakupiłem fertan, fedox i tapox
i w tym miesiącu przystąpię do renowacji wnętrza baku
przestudiowałem uważnie poradnik zamieszczony na serwisie osomania.pl i wydaje się to dość proste
może ma ktoś dodatkowe uwagi do poradnika?
zastanawiam się czy po tej operacji mógłbym dać bak do proszkowania z zewnątrz? czy raczej najpierw proszkowanie zewnętrzne (ale to wymaga wypiaskowania blachy) a potem dopiero wnętrze baku potraktować chemią?
mam druga opcję, że zewnętrza blachę pomaluje sam (oczywiście po odpowiednim przygotowaniu), czy polecacie jakieś odpowiednie lakiery w sprayu (coś innego niż wszechobecny i wątpliwej jakości Motip)
marso napisał(a):Mam pytanie jakie macie dobre sprawdzone patenty na usuwanie rdzy i nalotu ze środka zbiornika paliwa?
Czym po oczyszczeniu zabezpieczyć przed dalszą korozją itd. itp.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość