króciec paliwa w gaźniku pegaz

króciec paliwa w gaźniku pegaz

Postprzez client » środa, 6 października 2010, 22:16

Witam. Mam pytanie. Jak powinno wyglądać doprowadzenie paliwa do komory pływakowej w pegazach? Tabela części pokazuje opcję z bocznym wejściem, u mnie też takie jest, ale górna śruba chyba ma przekręcony gwint...całość jest chyba z mosiądzu... był ostatnio taki gaźnik tutaj http://moto.allegro.pl/junak-m07-m-07-g ... 13859.html ale chyba trochę przeceniłem jego wartość i się nie udało... Natomiast widziałem że wiele Os ma podejście od góry, jak np. w Junaku. Tych gaźników jest mnóstwo, można nawet kupić cały element w dębicy. Jakie u Was są i czy warto bawić się w ratowanie mojego? Ponadto czy zaworek iglicowy (ten od języczka pływaka jest taki sam?
Użądliła mnie... Osa M52...
client

Re: króciec paliwa w gaźniku pegaz

Postprzez mucha68 » środa, 6 października 2010, 22:28

Oryginalne jest z bocznym wejściem,takie było u mnie(a na pewno mam oryginalny gaźnik),takie też jest w zielonej książce i w innych książkach też.
mucha na osie

OSA M52-1965r.
VW T3 CARAVELLE-1981r.
ZAPOROŻEC ZAZ 968A-1976r.
mucha68

Postprzez P0 OSA » czwartek, 7 października 2010, 21:02

Boczne wejście kolego jest oryginalne.Oto mój gaźnik i wiem, że jest w 100 % od mojej Oski
Ostatnio edytowano środa, 21 czerwca 2023, 19:17 przez P0 OSA, łącznie edytowano 1 raz
P0 OSA

Postprzez bitels » czwartek, 7 października 2010, 21:51

Boczne wejście jest oryginalne.
Zaworek podchodzi , nawet wskazane jest na wymianę iglicy na te późniejsza z kulką i sprężynką, mniej cierpi języczek pływaka.
Tylko trzeba sprawdzić gniazdo bo często i ono jest wyrobione, ale zawsze można go dotrzeć.
M 52 + Kilka innych polskich motocykli i motorowerów.
bitels

Powrót do Inne problemy