Kabel wysokiego napięcia

Kabel wysokiego napięcia

Postprzez franek21 » poniedziałek, 21 listopada 2011, 10:35

Pomóżcie!
Potrzebuję przewodu wysokiego napięcia do mojej Oski M-50. Czy taki będzie optymalny (w sklepie Larssona):
1. Średnica [mm] 5
2. Rdzeń miedziany
Czy może o średnicy 7mm?
Z góry dzięki za pomoc
OSA M50
Yamaha Virago 535
Suzuki GN125
franek21

Re: Kabel wysokiego napięcia

Postprzez kpt-bomba » sobota, 24 marca 2012, 02:14

dziś trochę o zapłonie więc odpowiem na dawno zadane pytanie . kabel wys. napięcia ma 7mm średnicy,w środku linka miedziana. oryginalnie był ,z tego co zauważyłem od początku do końca produkcji montowany fabrycznie tzw. w oplocie bawełnianym. w większości z tych które widziałem wyglądały jak zwykłe czarne plastikowe,ale po bliższym przyjzeniu widać ,ze to w oplocie.
jesli nie ma w oplocie to kabel Beru po zmyciu napisów ostatecznie da sie znieść.
Tomasz Grzegorczyk tel 888197233
33xOSA.31xWFM M06.Wózek WFM Osy.6xGazela.Peugeot Bima.Terrot ETD,EP,L175, FLG250,2xHCTL,HDL,RGSTA,VMS.Griffon175.Triumph Bonneville.AJS M20.Wiatka. 2xCezeta502.Heinkel102A1.MotobecaneC45B,2xU2C,C45S.Magnat Debon M3l,M347,M4td,VMS.2xStarlette.
Citroen-DS19,SM-Maserati
kpt-bomba

Re: Kabel wysokiego napięcia

Postprzez kpt-bomba » sobota, 28 kwietnia 2012, 01:17

jak juz przy temacie kabli to czesto i gęsto ludzie w barze przy wódzie pytają mnie- Bomba jak to w osie wiązki mają być ułożone w tym schowku pod kierownicą? dziś odpowiem .obejrzałem kilka os i w kazdej jest inaczej,ale doszedłem do wniosku ,ze wspólny mianownik ma się tak jak na tym co wam narysowałme poniżej . przepraszam za tragiczne wykonanie rysunku.
dodam ,ze linki bowdena nie wchodzą do tego schowka ,tylko maja przebiegać przed nim w tej przestrzenie tuż za obudową lampy. linka hamulca ręcznego ,koniecznie ma przechodzić przez przedni otwór w blotniku ,nie tylny bo tam będzie ją gilotynował ogranicznik skrętu.
ponizszy szkic to tak jakby zajżec do schowka po otwarciu klapki ,w trzech otworach sa zamontowane przelotki ,identyczne jak ie sa do przepusu linek w konsoli pod kierownicą, lec tam dzie przechodzi wiązka głowna ,przelotki fabryka nie montowała.
jeszcze jedno. dwa kable wychodzace z wiązki lampy przedniej łączą sie za pomocą specjalnych bakelitowych złączek typu mufka na dwa 'samce',łączą sie z dwoma kablami wychodzącymi z wiązki przełącznika światel. nie mam fotek tych dwu muek ale podaje link bo ostatnio taka była na allegro.
http://allegro.pl/osa-zlaczka-elektryczna-i2277902363.html
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Tomasz Grzegorczyk tel 888197233
33xOSA.31xWFM M06.Wózek WFM Osy.6xGazela.Peugeot Bima.Terrot ETD,EP,L175, FLG250,2xHCTL,HDL,RGSTA,VMS.Griffon175.Triumph Bonneville.AJS M20.Wiatka. 2xCezeta502.Heinkel102A1.MotobecaneC45B,2xU2C,C45S.Magnat Debon M3l,M347,M4td,VMS.2xStarlette.
Citroen-DS19,SM-Maserati
kpt-bomba

Powrót do Elektryka