przez kpt-bomba » piątek, 6 listopada 2015, 02:19
to jest tak ,ze osy z 59 i 60 roku mialy to lączenie uzupelniane cyna ,a jak cyna to i trawienie kwasem,stąd te bąble miedzy blache zewnetrzna a paskiem lączącym polówki blotnika. sam też szukam kogoś kto zrobi mi pare takich błotników a pomysl mam na to taki ,że po kawalku od góry wycinac calkowicie troche mniej niz pasek pod spodem mam szerokości ,potem usuwać resztki przygrzanego paska szlifierka .podstawać szerszy pasek tigiem po bokach od spodu i od góry,potem kolejny etap powiedzmy 10 cm i tak dalej .na samym przodzie od góry powstaly dołek uzupelnic blacha wraz z brakujacym zagieciem , pozostały dołek wypelnic szpachla z alu. dodam ,ze wszelkie proby oderwania samego paska od spodu sa prawie nierealne ,chyba ze sukcesywne zeszlifowywanie go na zero ,w tym czasie cyna sie wytapia i powstaje przestrzen miedzy polówkami blotnika. i przerdzewiałe brzegi ,wiec lepiej po kawalku usuwac pasek clotnika i podspawywac go ,. po kawalku ,zeby nie stracic formy blotnika.
od 61 roku mniej-więcej uzupelniana laczenia szpachla z epidiamu z alu,te juz nie korodowały i nie ma problemu.
podejmie sie ktos to ładnie wykonac kto ma tiga ,doswiadczenie w blacharce ,troche smaku ,talentu i za przyzwoita cenę????
Tomasz Grzegorczyk tel 888197233
33xOSA.31xWFM M06.Wózek WFM Osy.6xGazela.Peugeot Bima.Terrot ETD,EP,L175, FLG250,2xHCTL,HDL,RGSTA,VMS.Griffon175.Triumph Bonneville.AJS M20.Wiatka. 2xCezeta502.Heinkel102A1.MotobecaneC45B,2xU2C,C45S.Magnat Debon M3l,M347,M4td,VMS.2xStarlette.
Citroen-DS19,SM-Maserati