Czy te linki maja w środku prowadzenie w rurce teflonowej czy bezpośrednio w pancerzu ?
Jeśli chodzi o linki do Osy to problemy zasadniczo są dwa :
- brak prowadzenia stalowej linki w otulinie teflonowej
- niewłaściwa długość linek oraz ich zakończenia.
Pisałem już gdzieś na forum,że jeśli linka stalowa nie jest prowadzona w rurce teflonowej to taka linka jest do du...y.
Problem braku "teflonu" szczególnie dokuczliwy jest właśnie w Osie , bo jak wiemy linki idą pod "karoserią" pod małymi promieniami i na tych promieniach są duże opory tarcia i lubią się zacierać w pancerzu.
Od początku w swojej Osie borykałem się z problemem ciężko pracującego sprzęgła, tzn trzeba było dużej siły użyć aby wcisnąć klamkę, poza tym klamka pracowała czasem skokowo. Nie pomagały częste smarowania linki , kupiłem więc kolejną linkę .Początkowo było ciut lepiej ale problem szybko powrócił.Przyglądałem się ułożeniu linki sprzęgła ale to też nie pomogło. Planowałem podmienić sprężynę dociskową w sprzęgle .
Ponieważ dużo jeźdżę to temat nie dawał mi spokoju.
Wpadłem na pomysł kupienia w sklepie rowerowym na metry białego pancerza z wkładką teflonową od przerzutek i również na metry linkę stalową w komplecie.
Po założeniu byłem w szoku

jak lekko potrafi działać sprzęgło i to bez smarowania olejem linki.
Od tego czasu minęło 3 lata i bez smarowania linki , sprzęgło nadal działa tak , ze jestem w stanie wciskać je bez problemu jednym palcem.
.