Nie wiem czy ten post się komuś przyda ale może:) A że to ja jestem największym znawcą Osek we wszechświecie

i wszystko robię na 1010%

i jestem na pewno najprzystojnieszym Osiarzem

o czym na pewno mogłyby zaświadczyć miliardy kobiet:))))))))))))))))))) gdyby tylko im się chciało

więc opisuję

A tak na serio - wiem że można dostać klosze tylnej lampy, nowe i to poniżej 70 zł ale czasem ten który mamy w Osce choć pozornie zniszczony można tanio odnowić a będzie wyglądał jak nowy. W kilku prostych krokach - mamy taki stan wyjściowy klosza

, ot nic specjalnego

, udajemy się teraz na polowanie na dyskotekę gdzie musimy poderwać sobie żonę lub ostatecznie dziewczyną z zawodu będącą protetykiem stomatologicznym. Posiadacze polerki/szlifierki która ma 1500/3000 obr/min mogą ten krok pominąć:) Bardzo się przydaje taka osłonka jak widać na fotkach bo nic w pysk nie leci - z plastikowej tektury jak widać można zrobić samemu i jest to na serio proste. Na początek nakręcamy kółko ze szczotką z włosia - szerokość nie ma znaczenia.

Następnie rozrabiamy w kuwecie po kurczakach lub fotograficznej błotko z pumeksu do prac protetycznych, konsystencja tego błota to ciasto naleśnikowe. Nakładamy to na klosz i ścieramy szczotką. Ruch we wszystkich kierunkach bez mocnego dociskania co chwila dodając błotka

o tak

Od tego etapu, od staranności jego wykonania zależy efekt końcowy. Po tych zabiegach klosz wygląda tak :

W tym momencie zamieniamy szczotki teraz używamy takiego otóż szmaciaka

Uruchamiamy polerkę i do szczotki nanosimy pastę polerską do akrylu która wygląda jak kawałek mydła

, nanosimy jedynie odrobinę i ruchami w kształcie 8 polerujemy, dodajemy pastę i od nowa. NIE WOLNO DOCISKAĆ BO PRZYPALIMY KLOSZ. Zupełnie jak z kobietą na początku znajomości

Jak będziemy cierpliwi to efekt końcowy wygląda tak :

, z innej strony

i tak

oraz tak

A wisienką na torcie jest czas - mnie zajęło to około 15 min.
Osa M-50,M-52,Ł13 ;]- 7 szt.
Komar 230Simson,230,231,231b,232,2350,2361 - 12 szt
SHL 125U48 z 49 WSK 125 z 61
Ryś - wysoki i niski
Żak - obie wersje 4szt
Vespa 150VBB z 58 Wiatka 150 z 61 Gnom Generator PAB-2
Przyczepka motocyklowa Niewiadów
Warszawa M20,pickup