składam właśnie swoją Osę M50 i mam pewien problem.
Otóż musiałem odtworzyć dolny (przedni) uchwyt silnika, ponieważ z poprzedniego praktycznie nic nie zostało - okazało się że był już tyle razy spawany i kombinowany, że nie nadaje się nawet na wzór, natomiast poprzeczna ruzrka była tak sfrezowana przez podstawkę centralną że też się nie nadawała do dalszego użycia.
Wykorzystałem zatem górny uchwyt, z którego odciąłem mocowanie silnika i skróciłem rurkę. Dorabiając nowy dolny uchwyt ustawiłem karter, wydawałoby się poprawnie, prostopadle do górnego uchwytu, równolegle do ramy itp.
Po zmontowaniu całości, tzn już karter z cylindrem, okazało się, że cylinder jest przesunięty względem osi ramy w prawo. Ananlizując jeden z rysunków w instrukcji napraw stwierdziłem, że tak właśnie powinno być. Niemniej jednak nie jestem pewny czy nie wyszło mi "za bardzo" w prawo
Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś mógł zmierzyć w jakiej odległości od końców rurki (na którą założona jest centralna podstawka) przyspawany jest uchwyt silnika. Chodzi mo o trzy wymiary: odległość z dwóch stron do brzegów uchwytu oraz szerokość uchwytu, ewentualnie odległość płaszczyzny podziału karterów (środka uchwytu) od brzegów rurki.
A może ktoś ma do odsprzedania oryginalny uchwyt dolny (przedni) silnika?
Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam,
Adam