Podkładki w dźwigni ssania - pytanie

Podkładki w dźwigni ssania - pytanie

Postprzez szczekiev » piątek, 18 kwietnia 2014, 18:02

Witam, mam pytanie odnośnie podkładek w dźwigience od ssania na kierownicy. U mnie w osie do dźwigni regulatora powietrza jest przykręcona sama pokrywa i nie ma tam żadnych podkładek. W rezultacie jak ustawię dźwignię na dół (czyli ssanie wyłączone z tego co zrozumiałem) to samoczynnie wraca ona do góry pod wpływem drgań i motor się zalewa.
Może mi ktoś powiedzieć/pokazać/wytłumaczyć jak powinny wyglądać (np jakiej grubości?) podkładki nr 43 i 44 na rys. z katalogu części?
Jak będą podkładki to dźwignia nie powinna chyba już wracać sama w górne położenie, tylko trzymać się tam gdzie się ją ustawi?
A może ktoś wie gdzie coś takiego kupić, albo z czego sobie dorobić ? Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
szczekiev

Re: Podkładki w dźwigni ssania - pytanie

Postprzez zygzak » piątek, 18 kwietnia 2014, 19:58

Oby dwie podkładki są specyficzne, pierwsza z otworem ale nie do końca okrągłym po to by się nie obracała,druga jest wykonana ze sprężystej stali i jest pofalowana właśnie po to by dźwignia ssania samoczynnie nie powracała.
Kilka Os,WSK M150,2xCezeta 502,IWL Troll,IWL Berlin,Monet Goyon Starlett,NSU Special Max,i oczywiście ZZR1200
601192677-Robert
zygzak

Postprzez Dante » sobota, 19 kwietnia 2014, 14:03

Witam
Przesyłam zdjęcia , może coś rozjaśnia. Najprościej chyba bedzie kupić na allegro komplet, ja zapłaciłem chyba ok 30 zł. Z dorabianiem moze być różnie :)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Dante

Postprzez szczekiev » sobota, 19 kwietnia 2014, 14:59

Wielkie dzięki panowie za pomoc :) Jak zobaczyłem jak to wygląda, to łatwiej mi będzie coś dopasować, a jak się nie uda to kupię nowe kompletne - jeśli jest taka możliwość za około 30zł to gitarka :D
szczekiev

Postprzez szczekiev » sobota, 19 kwietnia 2014, 17:45

Dante napisał(a):Witam
Przesyłam zdjęcia , może coś rozjaśnia. Najprościej chyba bedzie kupić na allegro komplet, ja zapłaciłem chyba ok 30 zł. Z dorabianiem moze być różnie :)

czy to jest może coś tego typu http://allegro.pl/show_item.php?item=4152990617 ???
szczekiev

Postprzez Dante » niedziela, 20 kwietnia 2014, 17:10

Tak z tym że to jest replika dzwigni Iża w Osie jest troche inny kształt odlewu. Lepiej chyba poszukać orginału, da sie znalezc w nie duzych pieniadzach.
Dante

Postprzez szczekiev » środa, 23 kwietnia 2014, 17:37

Dobrałem niezbyt grubą podkładkę z elastycznej stali i podpiłowałem otwór, żeby weszła na to spłaszczenie i się nie obracała. Dźwignia już nie lata i nie muszę jej trzymać palcem, tylko trzyma się położenia, w którym się ją ustawi. Dzięki za pomoc :D
szczekiev

Powrót do Silnik i osprzęt