Licznik Osa

Uwagi dotyczące funkcjonowania forum osomania.pl

Re: Licznik Osa

Postprzez Yaro » piątek, 24 czerwca 2016, 12:00

Jak najbardziej. Dział sprzedam może być działem otwartym. Jeśli chodzi o moderatorów to także zgadzam się z Łukaszem - zaglądam tu dość często i widzę, że na zielono wyświetla się głównie halcik1 więc nie dziwię się, że potrzebuje pomocy. Jeżeli czytam że jeden z moderatorów logował się ostatnio ponad rok temu to dla mnie jest to nieporozumienie.
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez marso » piątek, 24 czerwca 2016, 12:18

halcik1 napisał(a):Spoko, ale to nie ja zacząłem coś usuwać i nie wiedziałem jaki jest Twój zamysł takiego działania. Czasami podczas edycji i przenosin zakładam temat widmo i dopiero po przerzuceniu postów usuwam pierwszy wpis lub robię inne rzeczy. Dlaczego mam sprzątać coś co nie ja rozgrzebałem. Zresztą temat zostawiłem jak był bo pojawiły się pytania na które sam chciałem poznać odpowiedź.
Wiem, że osobą decyzyjną jest tu Osiara, ale myślę również że przychyli się ona do opini ogółu na temat działania forum i działu sprzedam, a nie będzie chciała nam utrudniać w jego eksplorowaniu.
Mi obecny obraz działania również odpowiada, bo jak pisałem, staram się czyścić forum zarówno z takich tematów sprzedaży jak i użytkowników, ale może zamiast walczyć z tym "problemem" byśmy go zaakceptowali i otworzyli furtkę dla działu sprzedam?
A tu przykład o którym mówię
http://www.wueska.pl/viewforum.php?f=17

Ale to nie mój samodzielny wymysł usuwania takich postów Kolego, bo wszystko dawno temu było omawiane i ustalane z szefową...
Trzeba to poprawić i tyle, ale to już rola nie moja.
Halcik1 jesteś w miarę "młodym" moderatorem dlatego z racji że ja sam czasu mam ile mam na śledzenie i dokładne wgryzanie się w poszczególne tematy zostawiam Tobie.
Powodzenia działaj...
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Yaro » piątek, 24 czerwca 2016, 12:27

marso napisał(a):Halcik1 jesteś w miarę "młodym" moderatorem dlatego z racji że ja sam czasu mam ile mam na śledzenie i dokładne wgryzanie się w poszczególne tematy zostawiam Tobie. Powodzenia działaj...

No może po tej wymianie zmian pewne sprawy się wyjaśnią a to czy ktoś jest "młodym" moderatorem czy "starym" nie znaczenia. "Młody" ma tyrać a "starzy" się tylko przyglądać? Jak ktoś nie ma czasu na zajmowanie się forum to może powinien podjąć jakąś decyzję w tej sprawie? I nie piszę tego po to aby zaogniać sytuację. Pozdro
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez marso » piątek, 24 czerwca 2016, 12:39

Yaro napisał(a):
marso napisał(a):Halcik1 jesteś w miarę "młodym" moderatorem dlatego z racji że ja sam czasu mam ile mam na śledzenie i dokładne wgryzanie się w poszczególne tematy zostawiam Tobie. Powodzenia działaj...

No może po tej wymianie zmian pewne sprawy się wyjaśnią a to czy ktoś jest "młodym" moderatorem czy "starym" nie znaczenia. "Młody" ma tyrać a "starzy" się tylko przyglądać? Jak ktoś nie ma czasu na zajmowanie się forum to może powinien podjąć jakąś decyzję w tej sprawie? I nie piszę tego po to aby zaogniać sytuację. Pozdro

Starsi na emeryturę hehehe. Nie ma sprawy chciałbym, ale nie ja sam siebie wybrałem tu moderatorem, choć przyznaję się bez bicia, że obowiązki dnia codziennego nie pozwalają już tak prężnie działać tu jak kiedyś...
Justyno prosimy o "posiłki" i zaangażowanie by wszystko brzęczało jak się należy...
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Yaro » piątek, 24 czerwca 2016, 13:05

Spoko - niekoniecznie emerytura :). Zawsze można tak dzień zorganizować że pół godzinki czasu na forum się znajdzie. Sprawy dodawania i usuwania postów sobie wyjaśniliśmy to i tutaj można poszukać kompromisu ale co to za moderator, który od roku na forum nie był?
Yaro
Moderator

Postprzez marso » piątek, 24 czerwca 2016, 13:15

Yaro napisał(a):Spoko - niekoniecznie emerytura :). Zawsze można tak dzień zorganizować że pół godzinki czasu na forum się znajdzie. Sprawy dodawania i usuwania postów sobie wyjaśniliśmy to i tutaj można poszukać kompromisu ale co to za moderator, który od roku na forum nie był?

Ale nie myślisz tu o mnie a o pszczółce raczej chyba co? No niestety raczej ona już tu nic nie wskóra...
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Halcik » piątek, 24 czerwca 2016, 13:24

Czyli będziesz usuwał pierwszy post robiąc bałagan, a ja mam w magiczny sposób go znajdować i usuwać resztę, spoko.
ja sam czasu mam ile mam na śledzenie i dokładne wgryzanie się w poszczególne tematy zostawiam Tobie.
Powodzenia działaj...

Jeśli masz takie podejście do mojej osoby i mojej pracy to z miejsca mogę złożyć rękawice bo raczej z taką osobą się nie dogadam i współpracować nie chce. W domu też każesz komuś po sobie sprzątać?
I oczywiście Osiara się już ustosunkowała akceptując aktualny regulamin gdzie nie ma słowa o zakazie publikacji ogłoszeń przez nowych użytkowników i nie ma również określonego co oznacza ten nowy użytkownik (jeden post, 2, 10?). Szkoda tylko że nie chcesz sprzątać po sobie jako moderator dając niejako przykład innym użytkownikom.
Jakoś negatywnych komentarzy co do mojej pracy nie ma w tym i innych tematach (kojarzę tylko ten z mwasiem, ale to były raczej pytania i uściślenia problemu).
Oczywiście jak chcesz to możesz się zapytać Osiary o zdanie, a my się do niego podporządkujemy, ale chyba fajnie byłoby spytać wcześniej osoby które z tego forum korzystają i je tak naprawdę tworzą. Tak aby Osiara znała również naszą opinię na ten temat.
Trochę się podirytowałem, ale może Cię źle zrozumiałem?
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Postprzez marso » piątek, 24 czerwca 2016, 13:33

halcik1 napisał(a):Czyli będziesz usuwał pierwszy post robiąc bałagan, a ja mam w magiczny sposób go znajdować i usuwać resztę, spoko.
ja sam czasu mam ile mam na śledzenie i dokładne wgryzanie się w poszczególne tematy zostawiam Tobie.
Powodzenia działaj...

Jeśli masz takie podejście do mojej osoby i mojej pracy to z miejsca mogę złożyć rękawice bo raczej z taką osobą się nie dogadam i współpracować nie chce. W domu też każesz komuś po sobie sprzątać?
I oczywiście Osiara się już ustosunkowała akceptując aktualny regulamin gdzie nie ma słowa o zakazie publikacji ogłoszeń przez nowych użytkowników i nie ma również określonego co oznacza ten nowy użytkownik (jeden post, 2, 10?). Szkoda tylko że nie chcesz sprzątać po sobie jako moderator dając niejako przykład innym użytkownikom.
Jakoś negatywnych komentarzy co do mojej pracy nie ma w tym i innych tematach (kojarzę tylko ten z mwasiem, ale to były raczej pytania i uściślenia problemu).
Oczywiście jak chcesz to możesz się zapytać Osiary o zdanie, a my się do niego podporządkujemy, ale chyba fajnie byłoby spytać wcześniej osoby które z tego forum korzystają i je tak naprawdę tworzą. Tak aby Osiara znała również naszą opinię na ten temat.
Trochę się podirytowałem, ale może Cię źle zrozumiałem?

No to chyba albo raczej mnie nie zrozumiałeś a Twoja irytacja jest niepotrzebna Kolego...
Po mnie nikt nie musi sprzątać i od nikogo tego nie żądam tym bardziej u mnie w domu!A słowa napisane każdy może różnie po swojemu interpretować. Nie mam zamiaru robić tu bałaganu zbyt dużo w to wszystko włożyłem serducha!
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez zygzak » piątek, 24 czerwca 2016, 15:03

Czytam,czytam i niech mój post będzie płentą tego wątku. Pamiętam jak się zarejestrowałem na tym forum to nie licząc Osiary moderatorem był tylko Marso i robił kawał dobrej roboty w naszym roju,od półtora roku jest Halcik i obecnie przed jego pracą na forum należy chylić czoła.
-Chłopaki znam was obu osobiście wiem że jesteście fajnymi chłopakami,osiarzami i mam nadzieje że polemika między wami nie zejdzie z dżentelmeńskiego poziomu i nie wejdzie na poziom a'la wojtuś aukcje i decyzje i działania jakie podejmiecie będą dobre dla wszystkich moderatorów,robotnic i trutni.
Gorąco was pozdrawiam truteń Zygzak.
Kilka Os,SHL M06U,M11,WSK M150,2xCezeta 502,2xIWL Troll,IWL Berlin,Monet Goyon Starlett,NSU Special Max,i oczywiście ZZR1200
601192677-Robert
zygzak

Postprzez marso » piątek, 24 czerwca 2016, 15:17

zygzak napisał(a):Czytam,czytam i niech mój post będzie płentą tego wątku. Pamiętam jak się zarejestrowałem na tym forum to nie licząc Osiary moderatorem był tylko Marso i robił kawał dobrej roboty w naszym roju,od półtora roku jest Halcik i obecnie przed jego pracą na forum należy chylić czoła.
-Chłopaki znam was obu osobiście wiem że jesteście fajnymi chłopakami,osiarzami i mam nadzieje że polemika między wami nie zejdzie z dżentelmeńskiego poziomu i nie wejdzie na poziom a'la wojtuś aukcje i decyzje i działania jakie podejmiecie będą dobre dla wszystkich moderatorów,robotnic i trutni.
Gorąco was pozdrawiam truteń Zygzak.

Dzięki Kolego zygzak za te miłe słowa a ja jak mnie znasz to wiesz, że nigdy nie chciałbym złego dla całego roju amen.
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Yaro » piątek, 24 czerwca 2016, 19:29

Ok - zbyt krótko jestem na forum i niestety nie znam marso ale nie zamierzam podważać opinii Zygzaka w sprawie jego zasług. Doceniam je i szanuję. Nie można jednak spoczywać na laurach. Mając większe prawa na forum (jako moderator) należy też być gotowym na większe obowiązki. Zasługi zasługami ale teraz Łukasz sam to dźwiga. Popisaliśmy trochę o tym co nam się nie podoba i wierzę, że każdy weźmie to sobie do serca. Ja nadal upieram się że nowy moderator (zamiast nieaktywnej Pszczółki) jest potrzebny. Pozdro
Yaro
Moderator

Postprzez Karol » piątek, 24 czerwca 2016, 20:42

Również jestem za nowym moderatorem. Hehe może Yaro zostaniesz nim? :) :lol:
• Osa M52 x7 • SHL M11 x2 • Simson S51 • Komar Sztywniak •
• Auto do ślubu - Mercedes S500L W140 1994r JAPAN •
Karol

Postprzez marso » piątek, 24 czerwca 2016, 21:48

Nowy nowi moderatorzy oczywiście tylko to już Justyna musi dokonać wyboru a my jedynie możemy jej w tym pomóc ja już mam dwie kandydatury...
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Karol » sobota, 25 czerwca 2016, 11:11

Marso pochwalisz się kto to może być? :D
• Osa M52 x7 • SHL M11 x2 • Simson S51 • Komar Sztywniak •
• Auto do ślubu - Mercedes S500L W140 1994r JAPAN •
Karol

Postprzez Yaro » sobota, 25 czerwca 2016, 17:51

Marso - czekamy na Twoje typy. Twoje zdanie jest bardzo ważne. Pozdro
Yaro
Moderator

Postprzez marso » sobota, 25 czerwca 2016, 22:18

Moje myśli mówią kpt bomba działy techniczne a drugi Kolega to zygzak ...
Też zapracowani, ale kawalerowie więc i swobodniejsi czasowo - mam rację?
No i co ważne są na bieżąco i w kontakcie z szefową...
W sumie dziwię się dlaczego Justyna jeszcze ich nie mianowała ...
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Yaro » niedziela, 26 czerwca 2016, 09:44

Nie dzieliłbym tego na działy techniczne i pozostałe - bo jak to ograniczyć i wyegzekwować? A kpt. Bomba i Zygzak to bardzo mocne kandydatury. Niech się wypowiedzą w tej sprawie. Poza tym w dziale forum założyłem temat dotyczący moderatora i może dyskusję tam przenieśmy i kontynuujmy.
Yaro
Moderator

Postprzez marso » niedziela, 26 czerwca 2016, 22:10

Jasne zgadzam się...
Jeszcze tylko dodam, że samo dodanie jednego czy więcej moderatorów owszem pomoże, ale wg mnie brakuje forumowiczów takich co myślą choćby o archiwalnych fotkach itp. materiałach na stronę główną...Forum mniej lub bardziej toczy się swoim pędem, ale strona główna niekoniecznie.Te materiały co na fb w większości też powinny znaleźć się i tu...No ale to tylko moja sugestia...
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Halcik » poniedziałek, 27 czerwca 2016, 10:29

Temat przeniosłem halcik1

Mnie akurat zdjęcia na pierwszej stronie aż tak nie interesują, temat przeniosłem, nie wiem dlaczego nie zrobiłeś tego będąc proszonym przez Yarka.
Jestem tutaj dla wspólnej i miłej atmosfery. Pogadanek na czacie i wspólnych spotkaniach na zlotach (w moim przypadku jednym zlocie). Fajnie jest móc porozmawiać z pasjonatami i zapaleńcami takimi jakim i ja jestem. Bardzo cenię sobie rozmowy na zlocie na temat zapłonu, gaźników, tłumików i nie tylko oraz luźne rozmowy o ostatnio czytanych książkach przez forumowiczów. Pół godziny siedziałem i słuchałem, dobrze że się w moją stronę z tym tematem nie odwrócili bo musiałbym się zbłaźnić mówiąc chyba o książce "Instrukcja remontów Osy".
Jako moderator tego forum napiszę jeszcze jedno zdanie. Sprzedający sam wybrał osobę, której chciał sprzedać ten licznik, nie było podbić ceny, dlatego nie należy nikogo tutaj wytykać palcem oceniając jego zachowanie.
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Postprzez mwasiu » wtorek, 28 czerwca 2016, 15:25

A może już odetnijmy temat grubą linią?
Dajmy na luz.
Tyle piszemy o atmosferze i niepowtarzalności tego miejsca. Nie psujmy tego.
Taka moja mała prośba.
Pozdrawiam
Maciek

Ojciec boso, matka boso, a syn Osą ...
============================================================
WFM OSA M52 64'
Zundapp DB 200 36'
SHL M11 62'
Romet Pony (motorynka) 87'
Skoda 1102 "Tudor" 52'
Alfa Romeo Alfetta 73'
mwasiu