Yaro napisał(a):Kurcze - jaka kasa? Jeszcze bym zrozumiał, że gość się tym ustawił na całe życie ale dla marnych 100 złotych kumpli wydymać?
Yaro napisał(a):No cóż sprawa usunięcia ogłoszenia się wyjaśniła. Nie popełnia błędów kto nic nie robi a ja proponuję, żeby ogłoszenia ludzi którzy chcą nam coś sprzedać jako pasjonatom zostawiać bez wymogu dokonania wpisu w powitalni. Trudno wymagać żeby ktoś kto ma jakąś jedną czy kilka części zaraz musiał się rozpisywać na swój temat. Doceńmy, że zgłosił się do nas a nie allegro. Oczywiście warunek umieszczenia ceny i zdjęcia pozostaje. Proponuję też przy tego typu ogłoszeniach szanować kolejkę. Jeśli ktoś się dogadał ze sprzedającym to my dogadujmy się już z tym kto część kupił. Unikniemy zbędnego fermentu i podbijania cen (a jakie one są to wszyscy widzimy).
halcik1 napisał(a):Marso jako moderator dlaczego nie usunąłeś całego ogłoszenia ze wszystkimi postami, a zostawiłeś nic nie znaczące dwa posty: mój i Yaro? Czyli bałagan. Obecnie kontynuowany temat również nie został przeniesiony przez Ciebie do Działu "Forum" jak wspominasz w poprzednim poście. Jako moderator nie widzę tutaj wsparcia z Twojej strony, bo jesteś dość rzadko. Czytałem również, że zajmujesz się FB i na pewno pomagasz promować forum jak i same osy.
Osiaro może pomyślimy również nad kolejnym moderatorem bo w tej chwili np pszczółka nie logowała się u nas od maja 2015 r. a i marso często tu nie zagląda.
Wracając do tematu który poruszył marso, jak dla mnie forumowicz może tu sprzedawać wszystko, nawet stare majtki, a nowy użytkownik tylko przedmioty związane z motoryzacją okresu PRLu i tylko, żeby nie robił się tu śmietnik. Na innych forach jest możliwość dodawania ogłoszeń przez niezarejestrowanych i to również byłaby fajna opcja, ale nie wiem jak z organizacją takiej zmiany - czy się tak da. Może wypiszmy się tu, a jak dojdziemy do jakiegoś porozumienia to temat poleci do kosza lub ze zmienioną nazwą do działu "Forum".
W tej chwili mamy naprawdę fajny porządek, każdy użytkownik stosuje się do regulaminu lub po zwróceniu uwagi robi co trzeba. Staram się również kasować i czyścić ciekawe tematy z mało istotnych postów (np o oponach bo miała chyba z 6 stron i pytano o ceny i sposób zakładania) i okresowo odchudzać bazę użytkowników z tych, którzy nie mieli żadnych postów i nie logowali się dawniej niż dwa lata.
Oczywiście działamy jako zespół i tak jak pisałem z mwasiem nie jestem tutaj żeby kogoś gnębić, a niektóre przekroczenia w niektórych działach (punkt regulaminu dotyczący sposobu dodawania zdjęć) będą dopuszczane. Działamy dla wspólnego dobra i tego się trzymajmy.
Proszę o zabranie innych użytkowników zdania na temat działania działu sprzedaż i określenia, czy chcecie je otworzyć, czy zamknąć dla osób spoza forum?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość