Licznik Osa

Uwagi dotyczące funkcjonowania forum osomania.pl

Re: Licznik Osa

Postprzez Halcik » sobota, 18 czerwca 2016, 07:19

Może się dogadamy
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Postprzez Yaro » sobota, 18 czerwca 2016, 13:27

Jeżeli Halcik się nie zdecyduje to ja chętnie przygarnę
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez kpt-bomba » środa, 22 czerwca 2016, 15:21

gdzie sie podzialo to ogloszenie???! tez chce kupic ten licznik. kto wywalil treść ogloszenia i kontakt ze sprzedającym??
Tomasz Grzegorczyk tel 888197233
33xOSA.31xWFM M06.Wózek WFM Osy.6xGazela.Peugeot Bima.Terrot ETD,EP,L175, FLG250,2xHCTL,HDL,RGSTA,VMS.Griffon175.Triumph Bonneville.AJS M20.Wiatka. 2xCezeta502.Heinkel102A1.MotobecaneC45B,2xU2C,C45S.Magnat Debon M3l,M347,M4td,VMS.2xStarlette.
Citroen-DS19,SM-Maserati
kpt-bomba

Postprzez Karol » środa, 22 czerwca 2016, 18:07

Obawiam się że ten licznik jest już dawno sprzedany :D
• Osa M52 x7 • SHL M11 x2 • Simson S51 • Komar Sztywniak •
• Auto do ślubu - Mercedes S500L W140 1994r JAPAN •
Karol

Postprzez Halcik » środa, 22 czerwca 2016, 20:27

Ale w jaki sposób się to odbyło? Trochę nieładnie
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Postprzez kpt-bomba » środa, 22 czerwca 2016, 23:40

nie pierwszy raz atrakcyjne ogloszenie znika i mysle ,ze sie to więcej nie powtórzy.
Tomasz Grzegorczyk tel 888197233
33xOSA.31xWFM M06.Wózek WFM Osy.6xGazela.Peugeot Bima.Terrot ETD,EP,L175, FLG250,2xHCTL,HDL,RGSTA,VMS.Griffon175.Triumph Bonneville.AJS M20.Wiatka. 2xCezeta502.Heinkel102A1.MotobecaneC45B,2xU2C,C45S.Magnat Debon M3l,M347,M4td,VMS.2xStarlette.
Citroen-DS19,SM-Maserati
kpt-bomba

Postprzez zygzak » czwartek, 23 czerwca 2016, 07:41

Mi też poleciała ślinka na ten licznik,napisałem do sprzedającego PW czy jeszcze posiada ten licznik napisał ze tak ale czeka w spokoju na leprze propozycje. I tu moje pytanie,czy tutaj jest przyjacielskie forum, czy kurwa aukcje allegro?
Na początku czerwca Hornetino wystawił na sprzedaż części do osy na naszym forum. Dogadałem się z niem jako pierwszy,wiem że było kilku chętnych na te części ale nikt mnie nie podkupił przebijając cenę. Ja miałem więcej szczęścia i trafiłem jednak na bardziej wpożo ludzi .
A może wpis do regulaminu,wystawiasz część od razu podajesz kwotę.
Kilka Os,SHL M06U,M11,WSK M150,2xCezeta 502,2xIWL Troll,IWL Berlin,Monet Goyon Starlett,NSU Special Max,i oczywiście ZZR1200
601192677-Robert
zygzak

Postprzez Halcik » czwartek, 23 czerwca 2016, 08:02

Ale wpisy powyżej potwierdzały kolejkę, tylko ktoś się z tej kolejki wyrwał i poleciał na skróty.
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Postprzez arthek » czwartek, 23 czerwca 2016, 08:40

To niestety brutalna prawda , tam gdzie zaczyna się kasa ...tam z reguły kończy się przyjaźń. :(
Jak widać są na forum tacy ludzie , którzy utożsamiają się z tą zasadą.
Osa M52 -65r, M52-63 r
arthek

Postprzez Yaro » czwartek, 23 czerwca 2016, 09:25

Kurcze - jaka kasa? Jeszcze bym zrozumiał, że gość się tym ustawił na całe życie ale dla marnych 100 złotych kumpli wydymać?
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez arthek » czwartek, 23 czerwca 2016, 10:23

Yaro napisał(a):Kurcze - jaka kasa? Jeszcze bym zrozumiał, że gość się tym ustawił na całe życie ale dla marnych 100 złotych kumpli wydymać?

Widzisz, Ciebie i mnie to bulwersuje i jest to dla nas niezrozumiałe zachowanie .
Niestety dla innych niekoniecznie....
Może myślał, że załatwi to ""po cichu " przecież nikt się nie dowie , a zawsze to parę złotych do przodu :evil:
Osa M52 -65r, M52-63 r
arthek

Postprzez Yaro » czwartek, 23 czerwca 2016, 10:37

Można się też spodziewać, że kupił bo było niedrogo. U niego może leżeć jako dziesiąty na półce a ktoś potrzebuje i nie ma.
Yaro
Moderator

Postprzez marso » czwartek, 23 czerwca 2016, 23:16

Słuchajcie koledzy to moja wina przyznaję to ja usunąłem to ogłoszenie i to bynajmniej nie dla swoich korzyści, a z racji tego że jak dawno temu z Justyną gadaliśmy to każdy kto zgodnie z etykietą nie zacznie od powitalni a odrazu od ogłoszeń sprzedaży to będziemy takie posty usuwać.Nie ja jestem od regulaminu, ale jak słusznie podkreślił Kolega zygzak pilnujmy by z tego forum nie zrobił się portal aukcyjny i ok jak stwierdziła dziś Justyna od tej pory nie wyrzucamy żadnego ogłoszenia tyczącego Osy jedynie możemy zwrócić uwagę by przy danej rzeczy było zdjęcie i cena - ( poprawiona rejestracja i REGULAMIN i czuwanie moderatorów )
Jeszcze raz Was przepraszam za zaistniałą sytuację.
Do Justynki i admina mam tylko prośbę o rozwiązanie pewnych kwestii już na samym początku rejestracji nowych członków.
PS.
Ja dużo lepszych nie tylko liczników mam więcej więc nie myślcie, że się na niego pokusiłem. Nie wiem kto go kupił, ale skoro wystawiający na tym forum połaszczył się na to kto mu da więcej tym bardziej nie zasługuje by nabijać nam tylko konto liczbą forumowiczów osiary.
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Yaro » piątek, 24 czerwca 2016, 06:21

No cóż sprawa usunięcia ogłoszenia się wyjaśniła. Nie popełnia błędów kto nic nie robi a ja proponuję, żeby ogłoszenia ludzi którzy chcą nam coś sprzedać jako pasjonatom zostawiać bez wymogu dokonania wpisu w powitalni. Trudno wymagać żeby ktoś kto ma jakąś jedną czy kilka części zaraz musiał się rozpisywać na swój temat. Doceńmy, że zgłosił się do nas a nie allegro. Oczywiście warunek umieszczenia ceny i zdjęcia pozostaje. Proponuję też przy tego typu ogłoszeniach szanować kolejkę. Jeśli ktoś się dogadał ze sprzedającym to my dogadujmy się już z tym kto część kupił. Unikniemy zbędnego fermentu i podbijania cen (a jakie one są to wszyscy widzimy).
Yaro
Moderator

Postprzez marso » piątek, 24 czerwca 2016, 09:21

Yaro napisał(a):No cóż sprawa usunięcia ogłoszenia się wyjaśniła. Nie popełnia błędów kto nic nie robi a ja proponuję, żeby ogłoszenia ludzi którzy chcą nam coś sprzedać jako pasjonatom zostawiać bez wymogu dokonania wpisu w powitalni. Trudno wymagać żeby ktoś kto ma jakąś jedną czy kilka części zaraz musiał się rozpisywać na swój temat. Doceńmy, że zgłosił się do nas a nie allegro. Oczywiście warunek umieszczenia ceny i zdjęcia pozostaje. Proponuję też przy tego typu ogłoszeniach szanować kolejkę. Jeśli ktoś się dogadał ze sprzedającym to my dogadujmy się już z tym kto część kupił. Unikniemy zbędnego fermentu i podbijania cen (a jakie one są to wszyscy widzimy).

Słuchajcie po to jest dział FORUM byśmy wszelkie tego typu problemy jakoś rozwiązywali i tam piszmy do admina by pilnował porządku wprowadzał dzięki naszym sugestiom poprawki i udogodnienia ale nade wszystko by pilnował razem z moderatorami porządku na forum.
Może warto wprowadzać jakieś techniczne rozwiązania dla takich sprzedających tu na łamach naszego forum ale to już kwestie techniczne administratora ja nie wiem jakie ma w tej kwestii możliwości...
Może podyskutujmy na ten temat a co sądzicie o osobach które chcę sprzedać coś innego jak od Osy?
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Yaro » piątek, 24 czerwca 2016, 09:41

Ok. To może tą dyskusję przenieść do właściwego działu. Natomiast jeśli chodzi o sprzedawców różnej maści to powiem tak - jeśli ktoś proponuje coś do Os (ma części na zbyciu, chce coś wyprodukować dla nas) to dla mnie jest ok. Możemy nawiązać wtedy ciekawy kontakt i będziemy mieli możliwość zaopatrywania się w części a brakuje nam ich sporo. Pobłażliwy bym był jeśli chodzi też o produkty do innych "weteranów". Niektórzy z nas mają też inne sprzęty i mogą na tym skorzystać. Jeżeli dla forumowiczów będzie rabat to już naprawdę fajnie. Jeżeli są to oferty i reklamy innych produktów (hotele, proszki do prania itp) to traktowałbym to jako niedozwoloną reklamę. Ale to tylko moja skromna opinia :)
Yaro
Moderator

Postprzez Halcik » piątek, 24 czerwca 2016, 09:44

Marso jako moderator dlaczego nie usunąłeś całego ogłoszenia ze wszystkimi postami, a zostawiłeś nic nie znaczące dwa posty: mój i Yaro? Czyli bałagan. Obecnie kontynuowany temat również nie został przeniesiony przez Ciebie do Działu "Forum" jak wspominasz w poprzednim poście. Jako moderator nie widzę tutaj wsparcia z Twojej strony, bo jesteś dość rzadko. Czytałem również, że zajmujesz się FB i na pewno pomagasz promować forum jak i same osy.
Osiaro może pomyślimy również nad kolejnym moderatorem bo w tej chwili np pszczółka nie logowała się u nas od maja 2015 r. a i marso często tu nie zagląda.
Wracając do tematu który poruszył marso, jak dla mnie forumowicz może tu sprzedawać wszystko, nawet stare majtki, a nowy użytkownik tylko przedmioty związane z motoryzacją okresu PRLu i tylko, żeby nie robił się tu śmietnik. Na innych forach jest możliwość dodawania ogłoszeń przez niezarejestrowanych i to również byłaby fajna opcja, ale nie wiem jak z organizacją takiej zmiany - czy się tak da. Może wypiszmy się tu, a jak dojdziemy do jakiegoś porozumienia to temat poleci do kosza lub ze zmienioną nazwą do działu "Forum".
W tej chwili mamy naprawdę fajny porządek, każdy użytkownik stosuje się do regulaminu lub po zwróceniu uwagi robi co trzeba. Staram się również kasować i czyścić ciekawe tematy z mało istotnych postów (np o oponach bo miała chyba z 6 stron i pytano o ceny i sposób zakładania) i okresowo odchudzać bazę użytkowników z tych, którzy nie mieli żadnych postów i nie logowali się dawniej niż dwa lata.
Oczywiście działamy jako zespół i tak jak pisałem z mwasiem nie jestem tutaj żeby kogoś gnębić, a niektóre przekroczenia w niektórych działach (punkt regulaminu dotyczący sposobu dodawania zdjęć) będą dopuszczane. Działamy dla wspólnego dobra i tego się trzymajmy.
Proszę o zabranie innych użytkowników zdania na temat działania działu sprzedaż i określenia, czy chcecie je otworzyć, czy zamknąć dla osób spoza forum?
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Postprzez Yaro » piątek, 24 czerwca 2016, 10:06

Halcik popieram Cię w 100 % :)
Yaro
Moderator

Postprzez marso » piątek, 24 czerwca 2016, 11:22

halcik1 napisał(a):Marso jako moderator dlaczego nie usunąłeś całego ogłoszenia ze wszystkimi postami, a zostawiłeś nic nie znaczące dwa posty: mój i Yaro? Czyli bałagan. Obecnie kontynuowany temat również nie został przeniesiony przez Ciebie do Działu "Forum" jak wspominasz w poprzednim poście. Jako moderator nie widzę tutaj wsparcia z Twojej strony, bo jesteś dość rzadko. Czytałem również, że zajmujesz się FB i na pewno pomagasz promować forum jak i same osy.
Osiaro może pomyślimy również nad kolejnym moderatorem bo w tej chwili np pszczółka nie logowała się u nas od maja 2015 r. a i marso często tu nie zagląda.
Wracając do tematu który poruszył marso, jak dla mnie forumowicz może tu sprzedawać wszystko, nawet stare majtki, a nowy użytkownik tylko przedmioty związane z motoryzacją okresu PRLu i tylko, żeby nie robił się tu śmietnik. Na innych forach jest możliwość dodawania ogłoszeń przez niezarejestrowanych i to również byłaby fajna opcja, ale nie wiem jak z organizacją takiej zmiany - czy się tak da. Może wypiszmy się tu, a jak dojdziemy do jakiegoś porozumienia to temat poleci do kosza lub ze zmienioną nazwą do działu "Forum".
W tej chwili mamy naprawdę fajny porządek, każdy użytkownik stosuje się do regulaminu lub po zwróceniu uwagi robi co trzeba. Staram się również kasować i czyścić ciekawe tematy z mało istotnych postów (np o oponach bo miała chyba z 6 stron i pytano o ceny i sposób zakładania) i okresowo odchudzać bazę użytkowników z tych, którzy nie mieli żadnych postów i nie logowali się dawniej niż dwa lata.
Oczywiście działamy jako zespół i tak jak pisałem z mwasiem nie jestem tutaj żeby kogoś gnębić, a niektóre przekroczenia w niektórych działach (punkt regulaminu dotyczący sposobu dodawania zdjęć) będą dopuszczane. Działamy dla wspólnego dobra i tego się trzymajmy.
Proszę o zabranie innych użytkowników zdania na temat działania działu sprzedaż i określenia, czy chcecie je otworzyć, czy zamknąć dla osób spoza forum?

Owszem mój błąd że nie wyczyściłem wszystkiego, ale nie jestem nie omylny niestety. To, że nie zaglądam tu ( nie piszę ) nie świadczy, że nie żyję stroną i forum nie nie, Ty też jesteś moderatorem też działaj, a w razie czego zawsze możesz mi zwrócić uwagę ...
Co do tego co kto może tu sprzedawać to najlepiej niech się wypowie Justyna ja dla przejrzystości widział bym lepiej tylko oskowe klamoty ale...
Też jestem za tym by zwiększyć liczbę moderatorów np konkretne działy techniczne np powierzył bym kpt no ale ja tego zrobić nie mogę...
OsaM52 63,64r.
marso

Postprzez Halcik » piątek, 24 czerwca 2016, 11:37

Spoko, ale to nie ja zacząłem coś usuwać i nie wiedziałem jaki jest Twój zamysł takiego działania. Czasami podczas edycji i przenosin zakładam temat widmo i dopiero po przerzuceniu postów usuwam pierwszy wpis lub robię inne rzeczy. Dlaczego mam sprzątać coś co nie ja rozgrzebałem. Zresztą temat zostawiłem jak był bo pojawiły się pytania na które sam chciałem poznać odpowiedź.
Wiem, że osobą decyzyjną jest tu Osiara, ale myślę również że przychyli się ona do opini ogółu na temat działania forum i działu sprzedam, a nie będzie chciała nam utrudniać w jego eksplorowaniu.
Mi obecny obraz działania również odpowiada, bo jak pisałem, staram się czyścić forum zarówno z takich tematów sprzedaży jak i użytkowników, ale może zamiast walczyć z tym "problemem" byśmy go zaakceptowali i otworzyli furtkę dla działu sprzedam?
A tu przykład o którym mówię
http://www.wueska.pl/viewforum.php?f=17
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Następna strona

Powrót do Forum