przez Yaro » środa, 22 czerwca 2016, 13:30
Chciałem się podzielić ze wszystkimi pewną refleksją i o coś zaapelować. Pojawiają się od czasu do czasu na forum ogłoszenia dotyczące sprzedaży mniej lub bardziej poszukiwanych części w mniej lub bardziej atrakcyjnych cenach. Ostatnio w dziale sprzedam ktoś wystawił licznik za 100 złotych. Powiem szczerze, że mam szacunek dla gościa, za to że swoje kroki skierował tutaj proponując poszukiwaną część za umiarkowaną cenę miłośnikom Os. Mógł pójść na allegro lub na olx - a i zarobić więcej. Zauważyłem na forum, że pierwszą propozycję złożył mu halcik i pomimo, że sam poszukuję takiego licznika nigdy by mi do głowy nie przyszło poza plecami forumowicza, który rozpoczął już negocjacje rozmawiać ze sprzedawcą i podbijać cenę. Niestety inni nie mieli takich skrupułów i zamienili forum w ukryte allegro. Zastanówmy się, bo sami sobie poprzez takie działania robimy krzywdę, zastanówmy się też co jest dla nas ważniejsze kolega czy wyrwana komuś z gardła część warta parę złotych. Ja bym zadzwonił najpierw do gościa, który pierwszy złożył ofertę i z nim pogadał jak bardzo ta część jest mu potrzebna. A Wy?
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502