Drogie grono, od dawna przyglądam sie użytkownikowi pod nickiem bako2002, bako2005, Zigi997. Jestem pewien że jest to ta sama osoba gdyż w ogłoszeniach podany jest ten sam numer telefonu. Na portalach aukcyjnych tego człowieka dochodzi do dziwnych sytuacji, które postaram sie w szybkich harcerskich krokach wam tu przedstawić :
1. Wchodzimy w link - przekieruje ona nas do aukcij użytkownika bako2002: https://allegro.pl/oferta/wfm-1955-1956 ... e=facebook
2. Zwróćcie uwagę na listę osób ktore licytują, pojawia się tam m.in inicjał (Z...7), co według mnie wskazuje na Zigi977 ale idźmy dalej, żeby nie wyszło że pisze pochopne wnioski.
3. Jeśli już jesteście na aukcij użytkownika bako2002, proszę wejdźcie w inne ogłoszenia tego użytkownika I zobaczcie ze na każdej aukcij pojawia się ten sam nick (Z...7). Według mnie nie jest to przypadek że pewien kolekcjoner chce wszystko kupić od tego allegrowicza. Dochodzi tu po prostu do podbijania cen jednego człowieka (debila) z dwóch kont.
Moje obserwacje nie opierają się tylko i wyłącznie na tej sytuacji, podobnie było jakiś czas temu na aukcjach użytkownika bako2005 gdzie pojawiał sie często nick (b...2) bako2002.
Jest to piepszony handlarz który gra z ludźmi i z pewnymi zasadami które panują. Jutro pierwsze co z rana musze zgłosić tego człowieka do allegro, szukałem wieczorem jak można poprosić allegro o weryfikację tego typa ale nie mogłem tego ogarnąć. Jutro sie tym zajmę, a jak sie wkur*** to zadzwonię do niego osobiście tak żeby sobie to zapamiętał, a jak nie pamięta takich przypadków żeby sobie poprzypominał.
A tego typu akcje które robi ten człowiek (tak podejrzewam) to zachowanie poniżej pasa, podbijanie cen po to aby 2 czy 3 stówki zarobić więcej. Debilizm i dno społeczne w mojej ocenie. Kilka razy kontaktowałem się z tym Panem w celu zakupu części bez wystawiania na allegro. To gadka byla taka że on nie sprzeda bo nie wie jaka jest cena, najlepiej woli licytacje bo wtedy rynek sam weryfikuje i on nie ma nic do tego. Nie zna cen a kilka dni później na innym koncie kwoty na kup teraz z zaporowymi cenami. Ten typ dobrze wie co za ile i kiedy ustąpić swoje podbijanie cen tak żeby nie wyszło że przedmiot został wylicytowany przez niego i ponownie sie pojawi na aukcij.