przez gondoljerzy » wtorek, 1 listopada 2022, 07:37
Karol nie oczekuję super recenzji a jedynie opinii kogoś kto miał to w rekach i zakładał u siebie te osłony. Skoro nikt z forum nie podzielił sie opinią na ich temat (a gdzie szukać wiarygodnej informacji jak nie TU?) to do zakupu podchodzę po prostu z dużą rezerwą. Tez kupuję z olx chociazby osłony łańcucha bo wyboru nie ma, ale na ich temat opinie znalazłem na forum, czyli wiem, że się sprzedają a po delikatnych poprawkach estetycznych nadają do użytku.
Do swojej nowo remontowanej Osy na tegoroczny zlot robię na podstawie szablonów tymczasowe osłony z blachy. Idzie to mozolnie bo będzie do polutowania trochę elementów ale jeden komplet jakoś zmęczę, bo przy zapowiadających się przyszłorocznych upałach (kto wracał z tegorocznego zlotu wie co się działo) bez efektywnego chłodzenia na taką wyprawę na kołach nie pojadę - szkoda silnika. Na repliki osłon o których piszesz czekam z niecierpliwością. Równolegle z innego źródła doszły mnie słuchy, że już pierwsze blachy są zrobione i trwa dopracowywanie ich tłoczenia. Wykonywać ma je firma robiąca repliki blacharki do Junaka, HD i innych klasyków. W ubiegłą sobotę rozmawiałem przez telefon z kolegą, który ma z nimi kontakt i sam czeka na gotowy produkt. Zastanawiam się czy chodzi o tego samego wytwórcę czy ktoś jeszcze zdeterminowany podjął się wyzwania?
Natomiast o te osłony z laminatu męczy mnie sąsiad mojego kuzyna z pod Krakowa, u którego byłem przejazdem i po prostu zgadaliśmy się na temat motocykli. Ma M52 po ojcu i próbuje ją od dłuższego czasu - ba od ładnych kilku lat - ze średnią skutecznością doprowadzić do ładu. Pomimo chęci nie ma ręki do prac w garażu, więc chodzi o to by po zakupie tych osłon sam poradził sobie z montażem. Dla mnie ich ewentualne dopasowanie, nawiercenie otworów we właściwych miejscach to nie problem, ale dla niego byłoby to już wyzwanie. Jeżeli chodzi o cenę to nie marudzi i jest w stanie zapłacić tyle ile chce sprzedający tylko, żeby te osłony mógł po prostu bezproblemowo założyć.
Osy M52, WFM-ki, WSK-ki, SHL-ki, Romety Polo, 50T1, Ogar, Pegaz, Komar 232, Sport, Motorynki, Kadet, Jawa 50, Yamaha TDM900, Ursus C-4011, Mercedesy 560SEC, W201 2.6 Interceptor, W201 2.6 Sportline, W201 2.0, W124 400E, 300E, 300CE, 260E, BMW E32 735i , Ford Sierra 2.0 Ghia, Audi A4 TDI x2