Ja właśnie ten zaworek zakupiłem. Co do szczelności to jeszcze nie wiem. Producent twierdzi że trzeba odpowiednio wyregulować na pływaku i ma być ok. Gość jest ogólnie znany z regeneracji nie tylko Pegazów. Arthek ja do tego zaworka bede szukał czegoś takiego https://allegro.pl/oferta/zawor-zaworek ... 0148469581 Ten średnicą odpowiada lecz jest za krótki.
• Osa M52 x7 • SHL M11 x2 • Simson S51 • Komar Sztywniak • • Auto do ślubu - Mercedes S500L W140 1994r JAPAN •
przez arthek » poniedziałek, 5 września 2022, 06:52
Dzięki chłopaki , wiedziałem że można na Was liczyć. Co do iglicy z aukcji to wiem ,ze swojego czasu Zygzak robił takie komplety do gaźnika Osy ( kompletny zworek iglicowy ) , właśnie z wykorzystaniem tych iglic z japońców.
przez Karol » poniedziałek, 5 września 2022, 08:29
Dokładnie, mam zaworek od zygzaka tylko z tego co wiem to on też dopasowywał w jakimś sklepie motocyklowym. Ja napewno będę próbował z różnych aukcji allegro. Jak tylko coś zdobędę to dam znać
• Osa M52 x7 • SHL M11 x2 • Simson S51 • Komar Sztywniak • • Auto do ślubu - Mercedes S500L W140 1994r JAPAN •
Dziś odebrałem zaworek, dmuchając w króciec trzyma ciśnienie, zaworek iglicowy jest dobrze dopasowany. Wykonanie super zgodnie z fabryką, lecz będę szukał zaworka z gumeczką na stożku
Słuchajcie, ale tak na marginesie oryginalne rozwiązanie z tym metalowym zaworkiem iglicowym naprawdę się sprawdza na długą metę i wg mnie jest ok. U siebie w 2010 roku regenerowałem gaźnik w puszczykowie gdzie przy okazji miałem dorobiony nowy zaworek iglicowy wg oryginału wraz z gniazdem i był do tej pory 100 % szczelny , czyli przez jakieś 24 tys km.Ostatnio delikatnie przepuszcza po dłuższym postoju bez zakręconego kranika dlatego pomału myślę o nowym.Ja jednak założę ten metalowy z aukcji , myślę ze kolejne 24 tysie da radę