przez Yaro » piątek, 19 stycznia 2018, 08:40
Miałem zrobić ten wpis w temacie czar PRL-u bo ostatnie kontakty z Dębicą rzeczywiście przypominają minione czasy ale założyłem nowy temat, żeby Was uświadomić co może Was spotkać przy zamówieniach w tym sklepie. Ja swoje zamówienie złożyłem ok 3 tygodnie temu i już następnego dnia po jego wysłaniu (brawo) odebrałem telefon ze Skuterów z informacją, że kilku drobnych części (sprężynek) akurat nie mają ale będą w kolejnym tygodniu. Pytanie brzmiało co robić wysyłać czy czekać na uzupełnienie. Moja decyzja była tak aby te kilka dni poczekać uzupełnić braki i wysłać wszystko. Kolejny tydzień minął a tu ani paczki, ani żadnej informacji. W następnym z kolei dzwonię ja z prośbą o informację. Okazało się że sprężynek dalej nie ma, mało tego zniknęły łańcuchy napędowe (które do tej pory były) i w zamian zaproponowano mi nieco dłuższe. Troszkę zrezygnowany przyjąłem propozycję i poprosiłem o pilną wysyłkę (która wg zapewnień miała nastąpić na drugi dzień. Pomny doświadczeń w dniu obiecanej wysyłki zadzwoniłem żeby się upewnić czy doszła do skutku. Okazało się, że nie. Mało tego wyparowały zamówione przeze mnie tylne zębatki (których już nie ma czym zastąpić) a czas oczekiwania na nowe jest niewiadomy. Sprawa była dla mnie o tyle bulwersująca, że jeden z kolegów, który także zamawiał zębatki (ale dużo później ode mnie) dostał je. Wniosek jest jeden w skuterach panuje jak to mawiał Piłsudski "pierdel, serdel,burdel" - nie mają kontroli nad tym co jest na stanie i kto co zamawia. Uważajcie i pilnujcie swoich spraw u nich aby nie było rozczarowań.
PS. W poprzedniej paczce przysłali mi zamówione opaski akumulatora - niestety nie pasują (aby je założyć puszka wymaga przeróbek).
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502