uwaga oszust!!!!!!

Luźna dyskusja na różne tematy.

uwaga oszust!!!!!!

Postprzez motorski » wtorek, 1 grudnia 2009, 00:20

Witam!
Chcę Was ostrzec przed oszustem który sprzedaje części do starych motocykli w tym też do Osy na allegro.Koleś ma kilka założonych kont podaje tylko inny nr. telefonu i miejsce zamieszkania ale i tak te miejscowości są blisko od siebie :!: sam miałem z nim do czynienia i chcę Was przed nim ostrzec :!: :!: jego nik z allegro to ,,bimber79,, i ,,stary motor,, i teraz jako ,,stary motor,, wystawił na allegro super oryginalne daszki do osy do tylnej lampy które niby przeleżały 40 lat w szarym papierku osa-fabrycznie nowy daszek lampy,chrom (numer 837457468) a tak naprawdę to kupił je jako ,,bimber 79,,jakiś czas temu na allegro DASZEK LAMPY WFM OSA IDEALNY CHROM (numer 815996665) i są to daszki robione obecnie a nie żaden oryginał :!: :!: :!: miejscowość lokalizacji zawsze podaje Zblewo lub Czarna Woda a teraz dla ściemy podał Starogard Gdaski :D Żygam na takich gości :!: :!: :!: .Uważajcie na tego typa :!:
Pozdrawiam
motorski

Re: uwaga oszust!!!!!!

Postprzez picek » wtorek, 1 grudnia 2009, 11:10

Powiadom allegro- oni na prawdę sprawnie blokują konta.
picek

Postprzez misiek » wtorek, 1 grudnia 2009, 18:15

hahahaha on kupil odemnie 4 SZTUKI DORABIANYCH DASZKOW 1 zostawil sobie a 3 wystawil na sprzedaz jako oryginal

ZZZZZZAAAAAAALLLLLL

RZECZYWISCIE ZALECAM UWAZAC NA TE JEGO NIBY ORYGINALY BO MOZNA WIELE SPTRACIC

LINK DO MOJEJ AUKCJI

http://allegro.pl/item815996665_daszek_ ... chrom.html
Wfm OSA m52 1965 r
misiek

Postprzez mucha68 » wtorek, 1 grudnia 2009, 18:31

W "skuter dębica " Te daszki kosztują 39zł,ale chwilowo ich brak,znając życia handlarze wykupili wszystko.a teraz sprzedają za ciężkie pieniądze jako oryginały.Po prostu dno :evil:
mucha na osie

OSA M52-1965r.
VW T3 CARAVELLE-1981r.
ZAPOROŻEC ZAZ 968A-1976r.
mucha68

Postprzez motorski » wtorek, 1 grudnia 2009, 20:35

A jednak nie myliłem się :!: :D I widze że wycofał aukcję i napisał że są sprzedane :!: ciekawe :?: :!: :lol:
motorski

Postprzez osomaniak » czwartek, 3 grudnia 2009, 09:11

witam wszystkich pozytywnie zakreconych tematem osa.na ta stronke zaczalem wchodzic od czsu gdy osobiscie poznalem wlascicielke tego portalu na jednym ze zlotow motocyklowych.oczywiscie bylem oskA zreszta Ta Pani tez.ale nie o tym chcialem tu pisac .raczej bardzo zadko zabieram glos na forach z braku czasu ,ale tym razem musze sie wypowiedziec na temat tych daszkow o ktorych piszecie jak widze od kilku dni.szczesliwym posiadaczem tych daszkow od stary motor jestem ja.i byc moze trudno w to uwierzyc ale one naprawde sa oryginalne.wiem jak wygladaja dorabiane, bo sam zamowilem z debicy dorabiany abym mogl jezdzic gdy nie mialem zadnego.roznice widac golym okiem jesli ma sie oba daszki w rece(oryginal i z debicy).na jednym daszku od stary motor byla nawet reszta oryginalnej etykiety takiej jak czesto mozna spotkac na nowych szklach motocyklowych z tamtych lat.zreszta nawet jakby nic nie bylo to widac odrazu ze to oryginal.nie jestem zadnym jego znajomym bo mieszkam w Warszawie a On na pomorzu i uwazam ze troszke chyba pochopnie oceniacie tego czlowieka.gdybym to ja tych daszkow nie kupil to napewno niewypowiadalbym sie ale jesli ktos kogos oskarza okresleniem "oszust" a ja mam 100% dowod ze tak nie jest ,bo przeciez to ja kupilem te dzaszki to nie daloby mi spokoju gdybym sie w tej kwestii niewypowiedzial.mimo wszysko rozumiem Wasze obawy bo z aukcji allegro moglo wynikac ze jest tak jak Wy piszecie lecz ja sie przekonalem ze te daszki sa naprawde oryginalne i napewno zostawie je sobie .bardzo Was wszystkich pozdrawiam i do zobaczenia na zlocie(oczywiscie osami)
osomaniak

Postprzez motorski » czwartek, 3 grudnia 2009, 16:11

osomaniak napisał(a):witam wszystkich pozytywnie zakreconych tematem osa.na ta stronke zaczalem wchodzic od czsu gdy osobiscie poznalem wlascicielke tego portalu na jednym ze zlotow motocyklowych.oczywiscie bylem oskA zreszta Ta Pani tez.ale nie o tym chcialem tu pisac .raczej bardzo zadko zabieram glos na forach z braku czasu ,ale tym razem musze sie wypowiedziec na temat tych daszkow o ktorych piszecie jak widze od kilku dni.szczesliwym posiadaczem tych daszkow od stary motor jestem ja.i byc moze trudno w to uwierzyc ale one naprawde sa oryginalne.wiem jak wygladaja dorabiane, bo sam zamowilem z debicy dorabiany abym mogl jezdzic gdy nie mialem zadnego.roznice widac golym okiem jesli ma sie oba daszki w rece(oryginal i z debicy).na jednym daszku od stary motor byla nawet reszta oryginalnej etykiety takiej jak czesto mozna spotkac na nowych szklach motocyklowych z tamtych lat.zreszta nawet jakby nic nie bylo to widac odrazu ze to oryginal.nie jestem zadnym jego znajomym bo mieszkam w Warszawie a On na pomorzu i uwazam ze troszke chyba pochopnie oceniacie tego czlowieka.gdybym to ja tych daszkow nie kupil to napewno niewypowiadalbym sie ale jesli ktos kogos oskarza okresleniem "oszust" a ja mam 100% dowod ze tak nie jest ,bo przeciez to ja kupilem te dzaszki to nie daloby mi spokoju gdybym sie w tej kwestii niewypowiedzial.mimo wszysko rozumiem Wasze obawy bo z aukcji allegro moglo wynikac ze jest tak jak Wy piszecie lecz ja sie przekonalem ze te daszki sa naprawde oryginalne i napewno zostawie je sobie .bardzo Was wszystkich pozdrawiam i do zobaczenia na zlocie(oczywiscie osami)

Witam!
Drogi Kolego Osomaniak,jest kilka ciekawych rzeczy w Twojej wypowiedzi a mianowicie,pisząc że nie znasz człowieka bo On jest z pomorza a Ty z Warszawy to nic niczego nie tłumaczy ponieważ sam znam wiele osób z całej Polski zainteresowanych Osami.Jestem z lubelskiego a znam osobiście ludzi którzy mają Osy w Szczecinie Poznaniu Warszawie itp.Osami interesuję się już od dawna nie ma dnia żebym nie zaglądał na allegro nawet kilka razy dziennie! :) znam można powiedzieć każdego sprzedajęcego po niku który srzedaje części do Osy i do innych starych srzętów.Mówisz że jesteś szczęśliwym posiadaczem tych daszków,a więc gratuluję zakupu i jakości towaru (nie wnikam po co Ci 3 szt. po 150 zł :!: :?: ) ale dalej nie wierzę że to są oryginały i do końca też nie wierzę że je tak na prawdę kupiłeś :!: Zastanawia mnie taka rzecz po co taki człowiek jak ,,stary motor,, kupuję na jednej aukcji daszki do lampy dorabiane obecnie a na drugiej sprzedaje100% oryginalne zawinięte w 40 letni papierek woskowany :?: :?: :?:
A tak na marginesie napisałeś że jesteś z Warszawy i podałeś nazwę użytkownika ,,osomaniak, ,jeśli można wiedzieć, czy masz taki sam nik na allegro :?: bo kilka razy jakiś czas temu kupowałem od właśnie osomaniaka z Warszawy części do Osy i z tego co pamiętam owy osobnik posiadał wiele części do tego skuterka :!: :?:
Podsumowując: rozpocząłem ten temat bo zauważyłem że gośc chce wcisnąć podróby za dużą kasę jeśli się myliłem (a myślę że nie bo każdy mógł sobie założyć tu konto po to żeby kogoś lub siebie obronić) to sory :!:
sam kupiłem kilka razy takie wspaniałe oryginały w szarym papierku a po rozpakowaniu paczki szok :!: części do Osy są coraz droższe i myślę że większość z Was jak i ja odkłada czasem na to ciężko zarobione pieniądze.
Pozdrawiam
P.S Kolego Osomaniak zapraszamy do działu powitalnego ;)
motorski

Powrót do Offtopic