Jak najbardziej -
Warszawski Przylot Os 2020 - Powrót do gniazda - niech tak będzie. A teraz garść nowych informacji. Otóż najważniejsza -
termin zlotu 24 - 26 lipca 2020 roku. Bazą będzie Hotel Eden w miejscowości Okuniew koło Sulejówka (warunki nieco ale tylko nieco lepsze niż w Czersku). Wstępnie wynegocjowane ceny to 65 - 70 złotych za miejsce w pokoju trzyosobowym (ze śniadaniem) oraz 85 - 90 złotych za miejsce w pokoju dwuosobowym ze śniadaniem. Kolejnym kosztem będzie sobotnia kolacja, którą chcę aby przygotował hotel. Mogę przedstawić także ramowy plan imprezy (zastrzegam możliwość korekty). Otóż:
24.07.2020 r. - od godziny 15.00 - meldujemy się w Hotelu Eden a wieczorem organizujemy składkowego (każdy przynosi co ma) grilla;
25.07.2020 r. - śniadanie a po śniadaniu ruszamy na ulicę Mińską 25 na tereny dawnej WFM, gdzie zwiedzamy Muzeum Neonów (przewidziana przerwa na kawę i ciastko w restauracji Gesslera - niestety odpłatnie);
- powrót do Sulejówka i postój przed Dworkiem Milusin (rezydencja Marszałka Piłsudskiego) i Dworkiem Siedziba (rezydencja Jędrzeja Moraczewskiego) - ze względu na
trwającą do połowy sierpnia budowę Muzeum Piłsudskiego oba obiekty możemy oglądać jedynie z zewnątrz (planowane złożenie wiązanki pod pomnikiem Marszałka);
- przerwa na obiad (wybiorę miejsce gdzie będzie można spożyć coś dobrego i niedrogiego);
- przejazd w okolice Stadionu Victorii Sulejówek i godzinny postój (możliwość zaprezentowania się mieszkańcom Sulejówka, powitanie przez Burmistrza Miasta);
- przejazd do Ossowa na pole Bitwy Warszawskiej (miejsce śmierci ks. I. Skorupki) - złożenie wiązanki kwiatów;
- powrót do Hotelu Eden - uroczysta kolacja z muzyką
26.07.2020 r.- śniadanie a po śniadaniu przejazd (parada) ulicami Wesołej, Sulejówka i Halinowa;
- powrót do Hotelu ok godziny 12.00 i wymeldowanie.
Planuję jeszcze co nieco ale nie wiem czy się uda więc na razie nie piszę. Czekam na uwagi i propozycje - kolejne szczegóły wkrótce.
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502