Przylot Os 2021

Zaproszenia na zloty i inne imprezy

Re: Przylot Os 2021

Postprzez arthek » poniedziałek, 30 sierpnia 2021, 19:43

Chłopaki i Dziewczyny ;-), było naprawdę fajnie i jeszcze napewno będzie. Cieszę się że miałem okazję poznać mega sympatycznych ludzi z pasją. Mimo że byłem na zlocie Osy poraz pierwszy, to dzięki WAM ani przez chwilę nie czułem się wśród Was jak "obcy". Jeszcze raz dziękuję za wspaniałe przyjęcie do Waszego grona.
Janekoska, cieszę się że Cię zainspirowałem zlotową postawą i mam nadzieję że kolejnym razem ORAL jednak pozostanie w garażu a Ty " przylecisz " na spotkanie Owadem ....nawet te jedyne 650 kiloskòw.
Chyle po raz kolejny czoła za organizację zlotu i stworzenie odpowiedniej atmosfery zlotowemu GURU.
SZACUN.
Osa M52 -65r, M52-63 r
arthek

Postprzez arthek » wtorek, 31 sierpnia 2021, 07:18

Aha i że ten tego , chciałem zapytać przy okazji ....Czy będzie Osowy kalendarz na 2022 z wykorzystaniem zlotowych zdjęć ? 8-)
Osa M52 -65r, M52-63 r
arthek

Postprzez Yaro » wtorek, 31 sierpnia 2021, 10:30

Bardzo bym chciał i jest nadzieja bo Hornetino się odezwał :)
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez Chleber » czwartek, 28 października 2021, 03:53

Dwa miesiące po spotkaniu osiarskim miałem ponownie okazję odwiedzić przyjemne miasto Chełm. Pamiętacie pewnie mój, delikatnie mówiąc, bardzo napięty kalendarz "imprez towarzyszących" nakładających się na nasz Przylot. Obejrzałem miasto w jesiennej odsłonie i z rozrzewnieniem wspominałem nasze sierpniowe spotkanie. Odwiedziłem miejsca, które i Wy rozpoznacie na zdjęciach. Pisałem już wcześniej, że zdarza mi się tutaj bywać, choć z domu do Chełma mam do przejechania 700 km. Teraz wpadam tu tym chętniej, że mam kolejne miłe wspomnienia, które zawdzięczam Wam i Jarkowi. Wiele ciepłych słów napisaliście już przede mną pod adresem Jarka, ja mogę się tylko przyłączyć. Tym chętniej, że nasz Gospodarz przywiózł ze sobą motocykl, zza kierownicy którego oglądałem okolicę. Wszyscy znamy zdolności organizacyjne Yaro i jego zaangażowanie zatem nikogo pewnie nie dziwiło, że przygotowania podjęte miesiące wcześniej przełożyły się na atrakcyjny program i ciekawy przebieg spotkania. Jarku, dziękuję za pomoc, możliwość spotkania, poznania nowych osób i dostarczenie kolejnych osiarskich wspomnień. Cieszę się, że osoby, które pojawiły się po raz pierwszy, dobrze czuły się wśród nas. Zobaczymy się znów.

Przy okazji pobytu odwiedziłem mały lokalny browar, który bez mojej reklamy, przemycania marki i lokowania produktu sam się broni ;-) Nie wiem jak Wy ale ja z przyjemnością ponownie odwiedzę Chełm i jego okolice. Do zobaczenia przy kolejnej okazji. Pozdrawiam i czekam, a niezdecydowanych zachęcam do dołączenia i przyjazdu. Nie pożałujecie :-D

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Osa M-52 1963
Chleber

Postprzez Yaro » czwartek, 28 października 2021, 13:56

Tomku, dziękuję za wpis. Widzę, że jesteś lepszy ode mnie bo ja mimo, że mam zdecydowanie bliżej, od czasu naszego zlotu jeszcze w Chełmie nie byłem. Mając na uwadze pozytywne opinie uczestników zlotu oraz pojawiający się w dyskusjach "głód" osiarskich spotkań chciałbym wystąpić z pewną inicjatywą, którą wstępnie nazwałem "Urlop na Osie". Jeżeli zebrałaby się ekipa gotowa w czasie wakacji przyjechać do Chełma jeszcze raz to mogę się podjąć ogarnięcia takiego spotkania. Założenie jest takie, że w Chełmie organizujemy pobyt (myślę, że przynajmniej tydzień) i bazę wypadową, z której robimy sobie dłuższe lub krótsze wycieczki po bliższej lub dalszej okolicy. Ja tak na szybko proponuję wypad na Osach do Zamościa (ok 60 km) oraz do Okuninki (ok 40 km). Jeżeli będzie zainteresowanie takim spotkaniem to popracuję nad szczegółowym programem :).
Osa M 52 x 7, Osa M 50 x 5, Jawa 250, Pannonia TLF de luxe, IFA BK 350, SHL M06 T, Junak M10, SHL M11, Simson SR 2, Zundapp Bella, Cezeta 502
Yaro
Moderator

Postprzez Halcik » czwartek, 28 października 2021, 16:58

Ciekawa propozycja, tylko czy zbierze się kilka osób w podobnym terminie na tydzień. U mnie będzie raczej problem, bo mam ciężka do rozplanowania pracę. Albo będę miał czas, albo uświadomią mnie że nie mam. Mimo to trzymam kciuki za inicjatywę.
Osa m50 (1959)
Osa m52 (1965)
halcik1@o2.pl
Halcik
Moderator

Postprzez Chleber » sobota, 6 listopada 2021, 21:10

Propozycja Jarka bardzo mi się podoba. Chętnie spędzę część urlopu w tym rejonie. I chętnie zobaczę kolorowe Osy na zamojskim kolorowym rynku. Yaro, zaproponuj termin, w końcu w przyszłym miesiącu będziemy planowali urlopy na 2022 rok. Liczę na to, że zbierze się ekipa, która sprawi, że wypad będzie jak zwykle udany. Trzymam kciuki za powodzenie pomysłu 8-)
Zamość.jpg
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Osa M-52 1963
Chleber

Postprzez marcos » sobota, 3 września 2022, 11:09

Cześć,

Dzięki sprawnemu operatorowi kamery 360st - Lucy, w sierpniu 2021 udało się skręcić sporo materiału z wyjątkowego zlotu w Chełmie. W końcu udało się skadrować materiał oraz wystawić próbnie nagrania 360st, z których powstanie videoclip do publikacji (osomania.pl, youtube, facebook).

Już teraz zapraszam uczestników naszego spotkania do obejrzenia całości. Wywołanie miłych wspomnień gwarantowane.

Dla zachowania prywatności/ostrożności, pełnych materiałów ze zlotu nie wystawiamy publicznie (prosimy o dotrzymanie tej zasady). Linki dostępne dla obecnych w Chełmie u naszego organizatora zlotu 2021 - Yaro.

P.S.
1. Naturalnie wszelki uwagi/wskazówki na przyszłość dotyczące nagrań mile widziane.
2. Info o nagraniach z Bachusowego spotkania 2022 po odpowiednim linkiem.

Pozdrawiam

marcos
M52 1965
marcos

Poprzednia strona

Powrót do Zloty