Reportaże TVP

Ogólna dyskusja na temat Osy

Reportaże TVP

Postprzez luzaczek84 » sobota, 27 listopada 2010, 17:31

http://www.oldtimerbazar.pl/reportaze-tvp.html

Na tej stronie można obejżeć wywiady jakie udziela wrocławski kolekcjoner na temat starych motocykli!!!!
Jest też reportaż o pszczole :lol:
luzaczek84

Re: Reportaże TVP

Postprzez rUCHACY » sobota, 27 listopada 2010, 17:42

Ta Oska była na allegro i sobie ją cenił dość wysoko tylko chyba z powodu tego reportażu w którym wystąpiła :D
WFM OSA M 52
Fiat 126p 600S 82r
rUCHACY

Postprzez Bandurko » sobota, 27 listopada 2010, 20:31

Hmm...
Widziałem tę Osę na żywo na którymś z bazarów i w mojej ocenie pieniędzy, które za nią oczekiwano nie była warta.
Na filmie widać, że renowacja była pobieżna i niedokładna. Brakuje sporo elementów (min. blachy tablicy i kompletnych listem podestów).
No i jeszcze dwa słowa co do merytoryczności wypowiedzi głównego "bohatera". W moim subiektywnym odczuciu gość trochę mija się z prawdą wprowadzając laików oglądających reportaż w błąd.
Dla przykładu:
- w modelu M52 silnik wymieniono na S55 - ja zawsze sądziłem, że był to S33, ale może się mylę, więc mnie poprawcie proszę,
- łańcuch w układzie przeniesienia daje miękkość we włączaniu biegów - nie wiem czemu ale ja w mojej osie widzę ciągno pomiędzy dźwignią zmiany biegów a wałkiem zminiacza w silniku, a łańcuch przenosi napęd z pedału rozrusznika na zębatkę i wałek. No ale może znowu ja się mylę i moja OSA jest jakaś treflna.
Patrząc i słuchając dostaje się sprzeczne informacje.
To tyle co wyłapałem na szybko w trakcie oglądania.
OSA M52 1963 i jeszcze kilka dwukołowych piękności na dokładkę
Bandurko

Postprzez Czaja » sobota, 27 listopada 2010, 22:53

co do tej osy to już kiedyś się wypowiadałem;p chciałem ją kupić i pytałem forumowiczów o opinie;p - Dzięki Wam jej nie kupiłem i zaoszczędziłem w cholerę pieniędzy;p
[Boguś]
M 52 64'
SHL M05 54'
DKW KS 250 37'
BMW R 25/3 55'

BMW 501 54'
MERCEDES W189 58'
Czaja

Powrót do Ogólnie o Osie