Prosze o Pomoc w remoncie osy.

Ogólna dyskusja na temat Osy

Prosze o Pomoc w remoncie osy.

Postprzez termin21 » sobota, 24 kwietnia 2010, 21:39

Witam!Sprzedałem SHLke i jestem przy jakichśtam pieniądzach .Chciałbym zrobićose zupełnie wg.oryignału.Mam chęci w maire warunki noi motor nei ejst jakiś tam znsizczony ,lecz wiem ,że posiada braki ,ale nie do końca wiem czego dokałdnie nie ma bo to jedyna osa jaką widziałem na żywo.Wiem,że nie ma jakiegoś mocowania baku paliwa(czy mógłby mi ktoś przesłać fotki co ten bak trzyma i gdzie ew.to mocowanei moge kupić),osłone łańcucha tylną kupie na skuter debica,linki jzu kupiłem na allegro,wydech chyba pasuje od M11 to u hartmana bym zakupił,poszukuje tlyniej lampki z daszkiem.I moja proś?ba czy mógłby mi ktoś dać fotki jak wygląda to wszystko bez kokona ??I czy mógłby sie odezwać ktośkto ma jakies drobinki do osy bo napewno bym coś potrzebował ,ale jeszcze nie wiem co;dSzkoda ,że nikt z Wrocławia nie jest.Bo ciężko robić coś zupełnie na oślep,mam nadzieje ze dziek iwaszej pomocy dam rade i oska z niewadówką zawita na zlot.Mam kpl papierów i prawko A więc droga dla osy jest wolna i mysle ze do wakacji zrobie;)
termin21

Re: Prosze o Pomoc w remoncie osy.

Postprzez misiek » niedziela, 25 kwietnia 2010, 08:25

witaj
dobrze by bylo jak bys zapodal szczególowe foty swojego owada to bysmy ci powiedzieli czego brakuje, co do mocowania baku to jest to pasek blachy ktory na upartego mozna samemu dorobic, oto fotka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/347 ... 17bc2.html tylko czy to na 100% oryginal niech inni potwierdza, co do wydechu to podobno w m11 i osie wydechy sie czyms roznily, tylna lampka sklada sie z oprawek zarowek jak w linku, klosza no i daszka http://allegro.pl/item927110629_927110629.html

jesli nie masz fotek dokladnych to na stronie glownej sa katalogi czesci i instrukcje obslugi wiec mozesz je sobie przejrzec i porownac czego brakuje, to chyba bedzie najlepsze rozwiazanie

pozdrawiam
Wfm OSA m52 1965 r
misiek

Postprzez bitels » niedziela, 25 kwietnia 2010, 09:52

Wejdź na stronę naszej szefowej tam można pobrać katalog części zamiennych i instrukcje naprawy skutera to ci się wszystko rozjaśni.
M 52 + Kilka innych polskich motocykli i motorowerów.
bitels

Postprzez pawelek » niedziela, 25 kwietnia 2010, 19:25

Do termin 21. Życzę powodzenia w restauracji osy. Dużo wiadomości zdobędziesz na naszym forum, ale w przyszłości pisz wyraźniej i bardziej składnie.Pozdrawiam.
pawelek

Powrót do Ogólnie o Osie