Dzięki Endrju - była udana , nawet bardzo.
Podsumowanie trzydniowego Rajdu motocykli zabytkowych i klasycznych - Polska B
Zrobiłem jakieś 260-270 km w tym około 140 km wynosiła trasa samego rajdu.
Było rewelacyjnie pod względem organizacyjnym jak i pogodowym.
Motocykli było 104 sztuki ,w tym dwie Osy - załóg trochę więcej ( było sporo "zaprzęgów" ) .
Kolega na Osie był z okolic Warszawy i do pokonania na rajd miał coś około 250 km w jedną stronę ( przyjechał na kołach) .
Niestety nie ukończył rajdu bo musiał wcześniej wracać do domu ( ale radził sobie dzielnie) .
Co do samej trasy , to głównie drogi poza asfaltem ( drogi leśne, polne itp) , miejscami było mega błoto, albo głęboki kopny piach.Kilka razy stanąłem w poprzek na błocie innym razem zakopałem się w piachu po podesty....ale ogólnie do przejechania , gleby nie było
Osa spisała się dzielnie i nie zawiodła mimo sporych trudności, za co otrzymała wyróżnienie.
Jedyny minus jest takie ,ze muszę zdemontować przednie koło w wolnej chwili aby pozbyć sie nagromadzonego w błotniku błota. Jest to mieszanka polnej ziemi z gliną która po zaschnięciu tworzy twarda skorupę do tego stopnia,że na drugi dzień miałem "zablokowane" przednie koło i musiałem trochę błota "wydłubać ", aby w ogóle ruszyć z miejsca
A tu film dla zobrazowania trasy rajdu, gdzieś mnie tam nawet kilka razy widać ( w pierwszej minucie, potem 4 min 37 s , itp)
https://www.youtube.com/watch?v=SGz7nmFDkrA
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.