moja prawieOSA :D

Pochwalcie się Waszymi Osami

moja prawieOSA :D

Postprzez jogar26 » wtorek, 16 sierpnia 2011, 19:31

Jakiś czas temu (bodajże w marcu br. przywitałem się z użytkownikami tegoż forum).
Teraz wreszcie przyszedł czas na prezentację tego co mam, żeby spełnić swoje marzenie :))
(wrzucam tak jak mogę, jeżeli źle proszę poprawić :))
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f0558708a634f3fb.html
To już zdjęcia po pierwszym liftingu i małych uzupełnieniach wielkich braków w mojej M52.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f6ffda0ee768f843.html

Na zdjęciu nie widać jeszcze (piszę co mam, bo jest tego zdecydowanie mniej niż tego co mi do mej Oski brakuje)
Mojego zapału, wytrwałości, entuzjazmu, planów i chęci przywrócenia "złomu" do życia.
Mnie w sumie też nie ma na tych fotkach ;)
do mej Osy posiadam jeszcze:
chlapacz przedni, ozdoby kokonu, znaczek wfm siedzenia, błotnik, puszkę akumulatora, ramę kompletną (już)
przednie koło jest kompletne, tylne nie :( (jeszcze)
Proszę zwrócić uwagę na nowy model kierownicy i tylnej ośki :P

Tak na poważnie ogrom pracy przede mną, ale...
Zaczynałem od stanu nawet nie nazywam go kiepskim. Teraz wiem, że był beznadziejny- niewiedza pomogła i z każdym zakupem jest mi na sercu lżej (o portfelu nie wspomnę).
Większość elementów zabezpieczyłem przed korozją- myślę, że właśnie w zimowe wieczory więcej czasu spędzę sam z moją drugą dziewczyną ;)
Jestem bogatszy w wiedzę, na co zwracać uwagę przy zakupie (np. z czterech zakupionych felg do jazdy nadają się 3, czwarta może będzie służyć jako durszlak w kuchni:)
Bogatszy jestem w fantastyczne wręcz wspomnienia (po zakupie siedzenia, to coś co do mnie przyszło pocztą wstawiłem do garażu i... do dzisiaj otwierając drzwi mam odruch wymiotny- nie wiem co poprzednicy robili z tą gąbką :D )
Cieszę się z każdej głupotki i nawet to, że skorupę lampy mam metalową (od m50) nie wyprowadza mnie z równowagi :) Najwyżej zostanie i stanie się bazą do kolejnej.

Przede wszystkim załapałem bakcyla- nie wiem w jakim kierunku moje hobby się rozwinie ale plany mam przeogromne.
Przy okazji powitania na forum otrzymałem życzenia znalezienia czegoś bardziej kompletnego - myślę, że w tym temacie też niedługo coś :)
ps. cały czas pamiętam o skanach zdjęć Osy mojego Taty, ale jeszcze nie było okazji
Masz pytanie? Pisz: jogar26
Osa M50 1962r.
IWL Berlin 1961r.
Jawa 23P (Mustang) 1981r.
jogar26

Re: moja prawieOSA :D

Postprzez Maciekk » środa, 17 sierpnia 2011, 18:52

Nie jest źle. Dasz radę!
Tyle rzeczy obecnie jest do osek robione że skompletujesz ją na pewno. Nawet w Dębicy widziałem nowe kierownice już. Życzę wytrwałości
Maciekk

Postprzez Czaja » środa, 17 sierpnia 2011, 19:17

życzę czasu, wytrwałości i kasy na dokończenie dzieła:)

pozdrawiam
[Boguś]
M 52 64'
SHL M05 54'
DKW KS 250 37'
BMW R 25/3 55'

BMW 501 54'
MERCEDES W189 58'
Czaja

Postprzez Paddi » środa, 17 sierpnia 2011, 19:40

Dulga droge przed toba, ale w naszym forum znajdziesz na kazde pytanie adekwata odpowiedz ;-) powodzenia
- Osa M52 z 1965 r.
- Ducati Paul Smart 1000 z 2006 r.
Paddi

Postprzez jogar26 » czwartek, 18 sierpnia 2011, 20:14

Ojoj, nawet bardzo długa droga. Dałem sobie 3 lata od momentu zakupu- do tego czasu chcę ją zrobić, a potem rejestrować (przez sąd) :)
W tzw międzyczasie pewnie kupię jeszcze jedną :))
Masz pytanie? Pisz: jogar26
Osa M50 1962r.
IWL Berlin 1961r.
Jawa 23P (Mustang) 1981r.
jogar26

Postprzez Maciekk » piątek, 19 sierpnia 2011, 19:04

oj tam 3 lata...z własnego doświadczenia wiem że zupełnie na luzie w wolnych chwilach oskę zrobi się w rok ;)
Maciekk

Powrót do Wasze Osy