Witam
Mam na imię Marcin, nie trudno się domyśleć - nick

co do mojej OSY tzn. do jej braku ( choć bardzo bym chciał mieć w całości ) mam trochę części do niej tj. koła na dwie szt. OS, silnik S-33, silnik S-06A ( pocięty - model służący w szkole do nauki ), klamki, lampę przednią, uchwyt kiery, rolgaz i chyba tyle... ( większość części znalezione na złomowiskach :/) do tego całego stosu fantów mam parę ciekawych fotek OS, a że pochodzę z pod Ostrowa Wielkopolskiego to już od paru lat zajmuje się odnalezieniem jakichkolwiek informacji na temat OSY Ł13, bo to co mogliśmy znaleźć w ks. "Polskie Motocykle 1945-1989" to jest śmiechu warte żeby tylko tyle napisać o tak ciekawej wielkopolskiej jakby nie było OSIE

już nie wspomnę o szybkim szkicu tejże OSY, ale dzięki użytkownikowi
Marecki za co mu chwała, mamy możliwość dowiedzenia się ze str.
http://212.182.80.149/wmm/ShowArticle.aspx?ID=218 znacznie więcej, tyle tylko ze z badań drogowych... a gdzie narodziny pojazdu ? więc jak dla mnie to nie wszystko i drążę temat aż go wyczerpie liczę też na WAS drodzy użytkownicy bo mam zamiar tą zgromadzoną wiedze i informacje podzielić się w formie artykułu, którego chce napisać w 50 rocznice.
Co do moich rupieci mam pytanie do Was, co to za cylinder w tej S-33 ??